Efrîn için Türk Büyükelçi İsveç Dışişleri’ne çağırıldı

Türkiye Büyükelçisini İsveç Dışişleri Bakanlığına çağran yetkililer, "Onunla konuştuk, onların şimdiden çok kötü olan durumu daha da kötüleştirme riski olduğunu öne sürdük. Artan şiddet daha fazla acı getirir" açıklamasında bulunu.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, dün parlamentoda Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarının tartışıldığı oturumda kendisine yönelik eleştireli yanıtlarken İsveç’in Efrîn’de olanlara sesiz kalmadığını ve Türk Büyükelçiyi Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığını açıkladı.

Türk yetkililerle yaptıları görüşmelerde tutumlarını açıkça belirtiklerini belirten Wallström, “Doğal olarak büyükelçiyi de çağırıyoruz. Onunla konuştuk. Olanların şimdiden çok kötü olan durumu daha da kötüleştirme riski olduğunu öne sürdük. Artan şiddet daha fazla acı getirir” dedi.

ANF’ye açıklamalarda bulunan Çevre Partisi Yeşiller Milletvekili Jabar Amin, Wallström’ün tartışmalarda Türk devletinin  Efrîn’e yönelik saldırılarının uluslararası hukuğa aykırı olduğunu söylemesinin ve büyükelçiyi makamına çağırmasını olumlu bulduğunu söyledi.

Amin, İsveç’in bunlarla yetinmemesi ve uluslararası hukuğa aykırı Türkiye’nin saldırılarının durdurulması için Wallström’ün konuyu Birleşmiş Milletler’e taşıması talep ettiklerini ifade etti.