Ehmed: Dêra Zor halkı kendini yönetmeye hazır

MSD Eş Başkanı İlham Ehmed, Dêra Zor halkının kendini yönetmeye ve bölgelerini örgütlemeye hazır olduğunu söyledi.

Dêra Zor halkının örgütlenmeye hazır olduğunu söyleyen MSD (Demokratik Suriye Meclisi) Eş başkanı İlham Ehmed, Dêra Zor Meclisi’nden beklenenin de bölgenin örgütlenmesi olduğunu söyledi.

Dêra Zor Sivil Meclisi Kuruluş Kongresi, bölge kanaat önderlerinin, Tebqa ve Reqa sivil meclisleri ile Minbic Yürütme Meclisi temsilcilerinin katılımıyla başladı.

'ÖZGÜRLEŞTİRİLEN BÖLGELERİNİ ÖRGÜTLEYECEK'

MSD Eş Başkanı İlham Ehmed, kongredeki konuşmasında, "Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Kuzey Suriye’de geniş bir bölgeyi terörden temizledi. Bu bölgelerin halkı meclislerini oluşturdu ve örgütlendi. Dêra Zor Sivil Meclisi de oluşturulacak ve özgürleştirilen bölgelerini örgütleyecek” dedi.

Ehmed, artık herkesin kendi iradesi ile örgütlendiğini belirtirken, "Buna karşı Suriye rejimi hala merkezi sisteminde ısrar ediyor. Kendi iktidar sistemini değiştirmeye hala hazır değil" dedi.

Ehmed, "Suriye rejiminin sistemini değiştirmesinin ve demokrasiye doğru adım atmasının zamanı gelmiştir” derken, Suriye Koalisyonu’na dair ise “Kendisini Koalisyon olarak adlandıran taraflar Suriye halkı için bir şey yapamadı. Dış devletler onları kullandı ve onlar da yenilgilerini ilan etti” ifadelerini kullandı.

'KENDİNİ YÖNETMEYE HAZIR'

MSD Eş Başkanı İlham Ehmed şöyle dedi: "Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu projesi tüm bölgeye huzur getirecek. Federasyon sisteminde halk kendi iradesiyle örgütlenecek. Şimdi Dêra Zor halkı da bölgeleri özgürleştirildikten sonra kendi iradeleriyle kendilerini yönetmeye ve bölgelerini örgütlemeye hazır olduklarını söylüyor.”

Kongre devam ediyor.