Enternasyonalist Özgürlük Taburu’ndan çağrı

Farklı halklardan devrimcilerin bir araya geldiği Enternasyonalist Özgürlük Taburu, insanlığın enternasyonalle kurtulacağını belirterek, Rojava devrimini savunmaya çağırdı.

Çok sayıda grup ve halktan oluşan Enternasyonalist Özgürlük Taburu, Rojava devriminin savunulması için çağrıda bulundu.

Açıklamada, “Rojava devrimi, başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelerinin güç dengelerini altüst etmiş ve etkisi her geçen gün daha da büyüyen dünya devrimlerinin kalbi, mazlum halkların direniş meşalesi haline gelmiştir” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Rojava devrimini savunmayı, onun alanını genişletmeyi tarihi bir görev ve sorumluluk olarak kabul eden dünyadan devrimciler, Ortadoğu’ya yüzlerini çevirmiş, cephelerde savaşmaktan, kanlarını dökmekten ve zafer için ölmekten bir saniye bile tereddüt etmemişlerdir.

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından bazı devrimci güçler devrimi geliştirmek, ilerletmek, savaşı büyütmek ve kendi topraklarına taşımak için Rojava topraklarına gelerek burada yerlerini almış, savaşa ve devrime gerekli katkıyı sağlamaya çalışmıştır.

Biz, Rojavanın her karışında savaşan, şehitler veren ve direniş bayrağını omuzlayanlar…

Biz, emperyalizme ve bölge gericilerine karşı en ön saflarda dövüşenler….

Biz, DAİŞ çetelerinin her tür destekle devrimi boğmak adına yaptıkları vahşi saldırılarına göğüs gerenler…

Biz, devrimi yaşayan, damarlarında ve hücrelerinde hissedenler…

Biz, Rojava devrimini gerçekleştiren Kürdistan’da yaşayan halklar, YPG-YPJ bayrağı altında savaşan tüm uluslardan işçiler, ezilenler, kadınlar, Enternasyonalist devrimciler…

Andımız var, sözümüz var bizden önce düşenlere, bizden önce yaratılan değerlere…

Biz İspanyollar, Almanlar, Yunanlar, Türkler, Araplar, Ermeniler, Lazlar, Çerkesler, Arnavutlar….Dünyanın dört bir yanından enternasyonalistler, devrimci güçler, örgütler, gruplar olarak Rojava devrimini savunmak için ENTERNASYONALİST ÖZGÜRLÜK TABURU’NDA birleştik.

Tüm dünya’dan ezilen halklar, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, farklı inanç ve kimliklerden topluluklar, ekolojistler, anti- emperyalisler anti-faşistler, anti-kapitalistler, demokratlar ve devrimciler; Rojava devrimini savunmak, kazanımlarımızı büyütmek, halkların kardeşliğini ve Ortadoğu ve bölge devrimini genişletmek için ENTARNASYONALİST ÖZGÜRLÜK TABURU bayrağı altında sizleri savaşmaya ve zaferi kazanmaya çağırıyoruz…”