"Erdoğan katliamları ve yenilgisini yalanlarla örtmeye çalışıyor"

YPG Sözcüsü Nuri Mehmud, klor gazı kullandıkları yönündeki suçlamaları kesin bir dille yalanlayarak, Erdoğan rejiminin yenilgisini ve sivil katliamları gizlemek için yalana başvurduğunu kaydetti.

Anha haber ajansına konuşan Mehmud, YPG’nin klor gazı kullandığı yönündeki suçlamaları kesin bir dille yalanladı. Türk rejiminin bu suçlamalarla, aldığı darbeleri gizlemeye çalıştığına dikkat çeken Mehmud, Türk devletinin tüm ağır silah ve donanımlı ordusuna rağmen savaşçılarının ilerleme kaydedemediğini belirtti.

Mehmud şöyle konuştu: “Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, ordusu ve bağlı grupların yaşadığı darbeleri dünyadan gizlemek için bu tür yalanlara başvuruyor. Bununla yetinmiyor YPG’nin Türkiye’deki kentleri hedeflediği yalanlarına kadar gidiyor. Bu yalanların tek sebebi yenilen ağır darbelerdir”

Türk devletinin tüm dünyanın gözünü bu iddialara çevirmeye çalıştığına işaret eden Mehmud, devletin bu şekilde Efrin’de gerçekleştirdiği sivil katliamları gizlemeyi amaçladığını söyledi.

İşgalci Türk devletinin sürekli Efrin’de ilerledikleri yönünde haber servis ettiklerini hatırlatan Mehmud, “Erdoğan ve çeteleri, kadın, çocuk ve sivil katliamlarını bir başarı olarak lanse ediyor” dedi.

YPG Basın Merkezi de yaptığı bir açıklamada kimyasal silah iddiasının iftira olduğunu belirterek, “Güçlerimiz, çatışma esnasında silahın etkilerine maruz kalmalarının ardından çevredeki yüksek yerlere çıkmış, alanda kalan Türk destekli teröristlerin kendisi silahtan etkilenmiştir” demişti.

.