Fırat’ın Gazabı Hamlesi: 3 köy 15 mezra temizlendi

Demokratik Suriye Güçleri savaşçılar, Rakka’nın kuzey istikametinde 3 köy ve 15 mezrayı özgürleştirdi. Çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü, 5 çete sağ yakalandı.

Demokratik Suriye Güçleri savaşçıları dün Rakka’nın El- Reşit, Ebu Qira ve El Ceyif köylerini kuşatmaya aldı. Yaşanan şiddetli çatışmaların ardından 3 köy çetelerden temizlendi.

Çatışmalarda çok sayıda çete öldürülürken, çok sayıda silah ve cephane ele geçirildi ve DAİŞ’e ait bir drone indirildi.

4 SAVAŞÇI ŞEHİT OLDU

Her üç köydeki çatışmalarda 4 savaşçı şehit oldu. Çatışma noktalarından uzak durmaya çalışan köylülerden çete mayını patlaması sonucu ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Ancak ölü ve yaralı sayısına ilişkin net bilgi edinilemedi.

5 ÇETE SAĞ YAKALANDI

Diğer yandan Rakka’nın doğusunda özgürleştirilen Eriş ve Baran köylerinde arama tarama çalışmaları sırasında 5 çete sağ yakalandı. Yine 2 BKC ve 500 mermisi, 2 roketatar RPG(B-7) ve 9 roket, 6 kalaşnikof, 4 cephane yeleği ve 21 kalaşnikof şarjörü, 88 M-16 mermisi ele geçti.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi 4. Aşaması kapsamında bir haftada 15 köy (El Cayif, El Reşîd, Ebu Qira, El Melalî, El-Atşana, El Ensar, El Rafîa, Al Celaa, Meyselûn, Xirbet El-Xan, Til Maaz, Til Mehles, Eriş, Baran û Mesakin Eskerî), 44 mezra, bir pamuk fabrikası, bir askeri eğitim merkezi ve Çiftçiler Birliği Merkezi çetelerden temizlendi.