Fırat’ın Gazabı'nda 4. aşama 15 gün sonra yeniden başladı

Suriye Demokratik Güçleri’nin (QSD) yürüttüğü Fırat’ın Gazabı hamlesinin dördüncü aşaması, 15 günlük bir duraksamadan sonra yeniden başladı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı bir basın açıklaması ile 15 gün önce durdurulan Fırat’ın Gazabı Hamlesi 4. Aşaması’nın tekrar başladığını duyurdu.

Açıklamada, “Bu hamlede kentin çevresinde bulunan tüm köyler özgürleştirilecek ve kentin özgürleştirilmesi için hazırlıklar yapılacaktır” denildi.

Açıklamaya göre, demokratik güçler 9 Mayıs günü saat 18.00’de harekete geçerek, 7 kilometre ilerledi ve El-Celai ve Meyselum köyleri ile çevrelerindeki mezraları özgürleştirdi.

Eylem Odası Komutanlığı, “Güçlerimiz düşman mevzilerini kuşatmayı arttıracak ve kent çevresinden kentine içine yaklaşacaktır” diye vurguladı.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı:

“Sonuçsuz terör saldırı girişimleri ve Erdoğan’ın YPG’ye arkadan saldırılarıyla engelleme girişimlerine rağmen, güçlerimiz saldırılara karşılık vermiştir. Çıkarılan engeller ve sinsice saldırıların teröre karşı savaşta irade ve gücümüzü kırmadığını, daha da güçlendirdiğini vurguluyoruz. Geçtiğimiz günler daha çok savaşçı toplamamız ve savaşa hazırlıkta bulunmamız için bize fırsat sunmuştur. İrade ve gücümüzün bize yettiğini ve yaklaşan büyük zafere ulaşacağımızı, Rüstem Efrin gibi kahraman savaşçılarımız ve arkadaşlarımızın gösterdiği mücadeleye devam ettireceğimizi tekrar ediyoruz.

Bu vesileyle güçlerimize yardımcı olan ve teröristlere karşı çıkan halkımızı selamlıyoruz. Onlardan dikkatlice hareket etmelerini ve düşmanın merkezlerinden uzak durmaları, kısa süreliğine kurtarma çalışmalarının kolaylaşması için güvenli bölgelere geçmeleri çağrısı yapıyoruz.

Tüm gücümüzle sivillerin güvenlik ve huzuru için hareket edeceğimize söz veriyoruz. Ayrıca hamleye katılan tüm grupların komutan ve savaşçılarını selamlıyoruz ve başarılarını diliyoruz.

Teröre karşı güçlerimizin yanında olan ve havada ve karada operasyonlarıyla çetelere darbe vuran Uluslararası Koalisyon’a teşekkür ediyoruz. Tüm engellere ve tüm karşı çalışmalara rağmen tüm ülke topraklarını teröristlerden kurtarma irade ve ısrarımız durmayacaktır.”

Fırat’ın Gazabı Hamlesi Kasım 2016’da başlatılmıştı.  Bu çerçevede, 21 Mart’ta Tabka kenti ve Fırat Barajı’nın özgürleştirilmesi için havadan indirmeler yapılarak yeni bir operasyonun startı verilmişti. Tabka’da geniş bir bölge hızlı bir şekilde kontrol altına alınırken, kent merkezinin de tamamı özgürleştirilmek üzere. Operasyonun dördüncü aşaması 13 Nisan’da başlatıldı. Bu operasyonda onbinlerce Rakkalı sivil DAİŞ vahşetinden kurtarıldı. Hamlenin son aşamasında Rakka’nın özgürleştirilmesi var.