Güney Asya STK’lerinden BM’ye Efrin için açık mektup

Hindistan, Afganistan, Pakistan ve Bangladeş’ten yüzün üzerinde sivil toplum örgütü, BM Genel Sekreteri’nin Efrin’e işgal saldırısını durdurma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yönelik kaleme alınan açık mektup, aynı zamanda dünyanın önde gelen ülkelerinin liderlerine de gönderildi.

EFRİN KANTONU’NUN TANINMASI ÇAĞRISI

İşgal saldırılarının durdurulmasının istendiği açık mektupta ayrıca Efrin Kantonu’nun BM tarafından Kuzey Suriye halklarının demokratik öz yönetimi olarak tanınması talebine de yer verildi.

BM Genel Sekreteri’ne gönderilen açık mektupta şu talepler dile getirildi:

Türkiye’nin saldırılarına karşı net bir tutumun alınması

Türkiye’nin askeri güçlerinin sivil insanlara karşı yürüttüğü saldırılar nedeniyle sorumlu tutulması ve hesabının sorulması

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunun yasadışı bir istila eylemi, BM Sözleşmesi’nin istismarı ve uluslararası hukukun ihlali olarak belirlenmesi

Efrin Kantonuu’nun 29 Ocak’taki 4’üncü kuruluş yıldönümünde, BM'ye Kuzey Suriye halklarının demokratik öz yönetimini tanıması.

Açık mektubun birer kopyası ise ABD Başkanı Donald Trump; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin; Almanya Başbakanı Dr. Angela Merkel; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron; Çin Devlet Başkanı Xi Jinping; Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk; AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e gönderildi.