Güney Kürdistan Parlamentosu heyeti Efrîn’de

Güney Kürdistan Parlamentosu’ndan Erfin’i ziyaret eden heyet, Efrîn halkının direnişinin gurur verici olduğunu söyleyerek ulusal birliğin önemine dikkat çekti.

Bu akşam Efrîn’e ulaşan Güney Kürdistan Parlamentosu heyeti, Özerk Yönetim temsilcileri ve yüzlerde Efrînli tarafından Şehitler Meydanı’nda karşılandı.

Meydanda konuşma yapan Efrîn Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Osman Şêx İsa, gelen heyeti selamlayarak, heyetin Güney’den gelmesinin ulusal birliği işaret ettiğini söyledi.

Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Heci Mistefa da yaptığı konuşmada, Güney heyetinin gelmesinden gurur duyduklarını söyleyerek, heyetin gelişinin Kürt halkının birliğine ve güçlenmesine doğru bir başka adım olduğunu söyledi.

Heyette yer alan isimlerden Eli Halo da Efrîn halkının Türk ordusu karşısındaki direnişine dikkat çekerek, direnişin gurur verici olduğunu belirtti. Efrîn’de yaşananları takip ettiklerini söyleyen Halo, gelişleriyle Kürt halkının birliğini de göstermek istediklerini söyledi.

Dün Semelka kapısında Rojava’ya gelen heyette Komünist Partisi Parlamenteri Ebu Karwan, KDP Parlamenteri Eli Halo, Goran Hareketi Parlamenteri Şêrko Heme Emin ve Yekgırtu Parlamenteri Suhrab Mikail yer alıyor.