Hemo: Güçlerimize saldıranlar DAİŞ'e destek oluyor

YPG Genel Komutanı Hemo, YPG/QSD noktalarına saldırıların DAİŞ çetelerine destek niteliğinde olduğunu söyledi.

Rusya ve Suriye rejimi uçakları bu sabah Fırat Nehri’nin doğusunda bulunan QSD ve Dêra Zor Askeri Meclisi noktalarını bombaladı. Bombardımanda 6 savaşçı yaralandı.

'DAİŞ'İN YOK OLUŞUNU GECİKTİRİYORLAR'

ANHA'ya konuşan YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, saldırıların QSD savaşçılarından darbe yiyerek yenilgiye uğrayan DAİŞ çetelerine nefes aldırmak için yapıldığını söyledi. Hemo, “YPG ve QSD genel komutanlıkları olarak defalarca açıklama yaparak tüm güçlere DAİŞ’e karşı savaşta yardım çağrısı yaptık. Bu yönden birçok kazanım elde ettik, tüm dünya da buna şahitlik ediyor” dedi.

Hemo, YPG ve QSD güçlerinin birçok bölgede DAİŞ’i yendiği bir süreçte bazı güçlerin DAİŞ’in yok oluşunu geciktirmek için Cizre Fırtınası Hamlesi’ni engellemek istediğini belirtti.

'RUSYA TUTUMUNU NETLEŞTİRMELİ'

Rusya’dan tutumunu netleştirmesini isteyen Hemo, şöyle konuştu: “Biz DAİŞ’e karşı savaşıyoruz. Rusya ve Suriye rejimi noktalarımızı bombalıyor. Rusya’dan noktalarımızı bombalamasının sebeplerini açıklamasını istiyoruz. Acaba Rusya ve rejim DAİŞ’le ortak ve onlara yardım mı ediyor? Ne olursa olsun, güçlerimiz Fırat’ın doğusunu ve Dêra Zor’un köylerini DAİŞ çetelerinden kurtaracak. Bu omuzlarımızdaki bir görevdir. Tüm dünya bunu iyi bilmelidir. Tüm uluslararası güçlere, Uluslararası Koalisyon’a ve Rusya yönetimine, bu bölgeleri özgürleştireceğimizi söyledik."

'KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZ'

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, karşılık vermeye hazır olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu bölgeleri özgürleştireceğimizi ve halkı DAİŞ zulüm ve baskısından kurtaracağımızı vurguluyoruz. Güçlerimize yönelik saldırı gerçekleştiren ve ilerleyişimizi engelleyen tüm güçlere karşılık vereceğiz. Güçlerimize yönelik saldırı DAİŞ’e destektir ve ömrünü uzatma çerçevesinde gerçekleşmektedir.”