Hesekêliler Öcalan'ın özgürlüğü için yürüdü

Hesekê halkı, Öcalan'a dönük tecridi yürüyüşle protesto etti.

Hesekê kentinden ve çevresinden binlerce kişi, Berzan köyünde yürüyüş düzenleyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etti.

Öcalan posterleri, ʺBê Serok Jiyan Nabeʺ, ʺAzadiya Ocalan Azadiya Me Yeʺ ve ʺEm Azadiya Rêberê Xwe Dixwazinʺ yazılı pankartları taşıyan halk, sık sık tecridi kınayan sloganlar attı.

'ÖCALAN ÖZGÜR OLANA DEK AYAKTAYIZ'

Eylemde konuşan Hesekê Kongreya Star üyesi Inûd Qiro, “Hesekê halkı tüm halklarıyla Öcalan’ın özgürlüğünü kendi özgürlüğü olarak görüyor. Bu nedenle de bugün burada Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde” dedi.

Qiro, "Biz Kongreya Star ve tüm Hesekê halkları olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kabul etmiyoruz. Önderimiz özgür olana dek ayakta olacağız" mesajını verdi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Üyesi Ehmed El-Şemerî ise "Uluslararası devletler Türkiye’deki çıkarları için Önder Apo’ya yönelik tecride sessiz kalıyor" diyerek, şöyle devam etti:

"Başta Önder Apo gerçeğini bilmiyorduk. Sadece onun Kürt Halk Önderi olduğunu biliyorduk. Ancak Kürt halkını tanıdıktan sonra Önder Apo’yu sevdik ve o kahraman bir önderdir. Bugün Öcalan’ın özgürlüğü için ayaklandık ve direnişimizi devam ettireceğiz.”