Kadınlardan Efrin saldırılarına tepki

Türk devletinin Efrin’e yönelik işgal saldırıları Tirbespiyê’de düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Qamışlo’dan da yürüyüşe katılan binlerce kadın, Türk devletinin insanlık dışı saldırılarını kınayarak, Efrin direnişine desteklerini haykırdı.

Qamışlo Kantonu’nun Tırbespiyê kentinde binlerce kadın gerçekleştirdikleri yürüyüş ile işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Efrin’e yönelik saldırılarını protesto etti. Şehid Warşin Parkı’ndan “Kadınlar Efrin direnişini destekliyor” şiarıyla başlayan yürüyüşte, YPG, YPJ bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Sık sık “Hepimiz Avestayız” ve “Hepimiz YPJ’yiz” sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından konuşmalar yapıldı. Eylemde Kongreya Star adına Evin Sıwêd, Araplar adına Amed Tıl Hemis, ve Şehit Aileleri Meclisi adına Şemal Xelil birer konuşma yaptı. Çağın Direnişinin selamlandığı konuşmalarda, Şehid Avesta Xabur’un kadın direnişinin sembolü olduğu vurgulandı.

Yürüyüşün ardından ajansımıza konuşan eylemci kadınlar, Arin Mirkan ve Avesta Xaburların yolunda ilerleyeceklerini vurguladı.