KCDK-E’den Efrîn için yapılan eylemlere katılım çağrısı

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla yarın dünyanın birçok kentinde gerçekleştirilecek eylemlere katılım çağrısı yapan KCDK-E, “seferberlik ruhu ile alanları Efrîn direnişine dönüştürelim” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, şunları belirtti: “24 Şubat günü tüm Avrupa ve dünyada halkımızı sokağa çıkmaya, işgalci Türk devletini, barbar cihadistleri ve işbirlikçi Rus devletini lanetlemeye çağırıyoruz.

Efrîn Seferberlik Platformu’nun, Çağın Direnişi’ne destek için Cizre ve Fırat bölgelerinden Efrîn’e giden binlerce yurttaşın konvoyuna işgalci Türk devleti tarafından yapılan bombardıman sonucunda çok sayıda sivil halkımız şehit olmuş ve çok sayıda yaralı vardır.

Rojava’nın farklı merkezlerinden Çağın Direnişi’ne destek için Efrîn’e giden binlerce genç, kadın ve yurtsever halkın bulunduğu konvoy işgalci faşist Türk devleti tarafından hedef alınmıştır. İnsanlık düşmanı işgalci TC devleti, bir kez daha sivilleri hedef almıştır.

Rusya’nın desteği ile sivil katliamı başlatan işgalci Türk devleti halkımızın üzerine toplarla, uçaklarla saldırarak alçakça sivil halkı katlediyor. Rusya destekli TSK ve cihatçı gruplar tarafından gerçekleşen bu katliam ve jenosidi lanetliyoruz.

Dünyanın gözü önünde barbarca, alçakça katledilen onurlu Kürt halkının katliamına sessiz kalmak onursuzluktur, vicdansızlıktır! Bu katliam ve jenoside karşı ayağa kalkarak, sokağa dökülerek Türk devletini, barbar cihadistleri ve işbirlikçi Rus devletini lanetleyelim!

Bu temelde korkusuz ve tereddütsüz bir şekilde direnişte ısrar eden halkımızı kutluyor ve saygıyla selamlıyoruz. Avrupa Efrîn’i sahiplenme platformu KCDK-E ve TJK-E olarak bu onur, şeref ve namus direnişine Kürdistan’ın dört parçasından gençler başta olmak üzere, yurtsever halkımızı ve duyarlı tüm halkları seferberlik ruhu ile Efrîn’e sahip çıkarak bulunduğumuz tüm alanlarda an itibariyle sokaklara çıkma çağrısı yapıyoruz.

24 Şubat’ta yazılan şehir ve ülkelerde, (Köln, Bonn Dortmund, Stuttgart, Freiburg, Nürnberg, Münih, Mannheim-Darmstadt, Saarbrücken, Frankfurt, Hannover, Saksen, Kassel, Hamburg, Bremen, Oldenburg, Kiel, Berlin, Stockholm, Borlenge, Göteborg, Malmö, Oslo, Danimarka, Finlandiya, Viyana, Graz, Linz, İngiltere, Arnhem, İsviçre, Belçika, Hollanda, İtalya, Japonya, Kanada, Avustralya, İskoçya, İrlanda, Yunanistan, Kıbrıs’ta) gerçekleşecek yürüyüş ve eylemlerde Türkiye ve Rusya’nın dün sivillere yönelik gerçekleştirdiği soykırımı, katliamı kınamak ve dünyanın sessizliğini kırmak için seferberlik ruhu ile alanları Efrîn direnişine dönüştürelim.”