Kobanê’de Efrîn direnişini sahiplenme mitingi

Türk devletinin Efrîn’e yönelik düzenlediği işgal saldırıları Kobanê’de düzenlenen kitlesel bir miting ile protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırıları Kobanê’de bir mitingle protesto edildi. Mitingdeki konuşmalarda direnişi sahiplenme ve büyütme çağrısı yapıldı.

Demokratik Toplum Hareketi’nin (TEV-DEM) çağrısı üzerine bugün Fırat bölgesinde bulunan binler, Efrîn direnişine desteğini ve işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak için Kobanê kentinde bir araya geldi. Fırat nehri üzerinde bulunan Qereqozaq köprüsü yakınlarında bir araya gelen kitle, sık sık Türk devletinin işgal saldırılarını kınayan ve Efrîn direnişini destekleyen sloganlar attı.

Mitingde Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Konseyi Başkanlığı üyesi Hikmet Hebîp bir konuşma yaptı. Kuzey Suriye halklarının mücadelesi sonucu elde edilen kazanımlara dikkat çeken Hebîp, Türk devletinin Kuzey Suriye halklarının büyük bedeller vererek elde etmiş olduğu kazanımlara saldırdığına yer verdi.

Türk ordusunun işgal amaçlı 12 gündür Efrîn’e saldırdığını da sözlerine ekleyen Hebîp, QSD’nin gücünü Kuzey Suriye halklarından aldığını ve asla geri adım atmayacağını belirtti.

“Türk devleti, Suriye krizinin çözüm anahtarının Kuzey Suriye Federasyonunda yaşayan halklarında olduğunu biliyor. Bu yüzden Kuzey Suriye halklarının ortak ve birlikte yaşamına vahşice saldırıyor” diyen Hebîp Türk devletinin işgal saldırılarının başarıya ulaşmayacağını kaydetti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Komutanlığı üyesi Haki Kobanê ise Suriye krizinin çözümü için uluslararası alanda gerçekleşen toplantılardan herhangi bir sonucun çıkmadığını kaydederek, “Soçî, Cenevre ve Riyat burasıdır” dedi.

İşgal saldırılarının en sert karşılığı bulacağını söyleyen QSD Komutanlığı üyesi Haki Kobanê, şehitlerin mücadele gerçeğine bağlı kalacaklarının da sözünü verdi.

TEV-DEM yönetimi üyesi Ferhat Dêrik de Efrîn’e yönelik gerçekleşen işgal saldırılarına, Kuzey Suriye halklarının büyük bir direnişle karşılık verdiğini belirterek, “Tüm dünya Türk devletinin işgalini asla kabul etmeyeceğimizi bilsin. Demokratik ulus çözüm projemizin pratikleşmesi için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.