Kobanê'de yaralı kurtulan Türk çetesi Rakka'da öldürüldü

Rakka'nın doğusunda bulunan El Felic ve El Bedir köyleri ile buğday deposunda meydana gelen dünkü çatışmalarda Abdullah Türki adında Türk çete üyesi öldürüldü.

Öldürülen çetenin üzerinde çıkan belgeler, Türki'nin daha önce Kobanê saldırısına katıldığı ve orada yaralandığı ortaya çıktı.

Fırat Gazabı Hamlesinin 4. aşaması şiddetli çatışmalar ile devam ediyor.

Dün akşam, Rakka'nın 6 km doğusunda bulunan El Felic ve El Bedir ile buğday deposunda şiddetli çatışmalar meydana geldi. Çatışmada El Felic köyü ile buğday ambarı çetelerden kurtarıldı, öldürülen onlarca DAIŞ çetesi cenazesi QSD savaşçılarının eline geçti.

ABDULLAH TÜRKİ

Öldürülenlerin üzerine çıkan belgelerden, öldürülen DAİŞ’çilerden birinin Abdullah Türki adında Türk çetesi olduğu anlaşıldı. Elde edilen belgelerden, Abdullah Türki'nin DAIŞ çetesi kadrosu olduğu, uzun zamandır DAIŞ'ın içinde yer aldığı görülüyor. Buna göre 1987 doğumlu Abdullah Türki, Kobanê saldırısına katılmış, bu savaşta yaralanmış, bundan dolayı askerlikten uzaklaşmak durumunda kalmış, dolayısıyla Rakka'da 'polis' olarak çalışmış.

BELGE 'RAKKA VALİSİ' TARAFINDA İMZALANDI

Ele geçirilen belgelerden bir tanesi, 'Rakka Valisi Ebu Hamza'nın imzaladığı hastaneye sevk belgesi. Söz konusu belgede şöyle bir not düşürülmüş: "Kobanê savaşında yaralanan Abdullah Türki'yi size sevk ediyoruz ve kendisini iyi bir şekilde muayene etmenizi, tedavi etmenizi istiyoruz."

GÖREVLENDİRME BELGESİ

Abdullah Türki adlı çetenin üzerinde çıkan başka bir belge ise, bu çetenin görevlendirilmesi ile ilgili. Belge Ebu Saad Cizrawi adlı çetebaşı tarafından imzalanmış ve Abdullah Türki'nin Rakka ve çevresinde bulunan 'Şuheda Tugayı Komutanlığında' görevlendirildiği belirtiliyor.

Abdullah Türki'nin üzerinde çıkan ve Ebu Xebat El Iraqi adlı çetebaşı tarafından imzalanan başka bir belge ise, kimlik olarak düzenlenmiş ve Kobanê'de yaralanan Türki'nin Mansura ilçesinde polis olarak görevlendirildiği söyleniyor.

ARAÇ SATIN ALMA SÖZLEŞMESİ

Diğer bir belgede ise, Abdullah Türki adlı çetenin Rakka'da satın aldığı araç ile ilgili. Bu belgede, Abdullah Türki'nin İbrahim Xalid adlı bir kişiden Oto Galeri'de Avrupa'dan getirilen bir Jeep'i satın aldığı belirtiliyor. Söz konusu sözleşmede Ebu Davut Türki ile Muhammed Muhammed bin Ali adlı çeteler de Abdullah Türkiye kefil olarak gösteriliyor.