Kobanê’deki açlık grevi eylemi sürüyor

PKK ve PAJK’lı tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla başlattığı açlık grevi direnişine destek için Kobanê’de başlatılan açlık grevi eylemi devam ediyor.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi tarafından Kobanê kentindeki Şehit Egîd Meydanı’nda dün başlatılan ve 30 eylemcinin yer aldığı açlık grevi eylemi sürüyor. 

İkinci gününde eyleme destek amacıyla Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen Devrim Gençlik Hareketi üyeleri, eylemin gerçekleştiği çadıra doğru yürüyüşe geçti.

Gençlerin eylem çadırına ulaşmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Türk devletine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı mücadelenin yükseltileceği vurgulanarak, “Önder Apo’nun, Şehit Mazlum Doğan’ın ve yoldaşlarının mirasını devralarak zindanlarda sürdürülen açlık grevi direnişine, herkesi destek vermeye çağırıyoruz” denildi.

Eylem çadırını ayrıca Kobanê’nin Kenayê İlçe Meclisi üyeleri de ziyaret ederek destek verdi. Ziyarette konuşma yapan Meclis Eş Başkanı Sûad Eldemir, Türkiye ve Bakurê Kürdistan’daki zindanlarda devam eden direnişi selamladı.

Kobanê’deki açlık grevi eylemi 9 Ocak’a kadar sürecek.