Kobanêliler: Savaşçılarımız dışında kimseye güvenmiyoruz

Kobanêliler, Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin, “Savaşçılarımız dışında kimseye güvenmiyoruz" dedi. Halka göre, Erdoğan da Saddam'la aynı kaderi paylaşacak!

Türk devleti ve çetelerinin 9 Ekim’den bu yana Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırısı sürüyor.
Sadece Rojava ve Suriye’de değil, bütün dünyada direnişin sembolü haline gelen Kobanê kentinin sakinleri, ANF’ye işgali değerlendirdi.

'SADDAM'LA AYNI KADERİ PAYLAŞACAK!'

Irak’ın idam edilen diktatörü Saddam Hüseyin’in sonunu hatırlatan Mihemed Mehmud, “Erdoğan da aynı kaderi paylaşacak” dedi.
Kendi savaşçıları dışında kimseye güvenmediklerini söyleyen Mehmud, şunları söyledi: “Şimdiye kadar ABD bize ‘sizi koruyacağım’ diyordu, şimdi ise Rusya aynısını söylüyor. Fakat hiçbir iktidara güvenmiyoruz, çünkü herkes kendi çıkarları doğrultusunda bize yaklaşıyor. Nasıl ki Saddam büyük güçlerin eliyle güçlendiyse ve Kürtleri katliamlardan geçirdiyse, şimdi de aynısını Erdoğan yapıyor. Erdoğan’ı büyütüp sonunu getirecek olanlar da bana göre aynı güçler olacak.”

'SAVAŞ KURALLARINI DA YERLE BİR ETTİLER'

Kürtlerin ve bölge halkalarının Türk devletine hiçbir zararının olmadığını ifade eden Mehmud, Türk devletinin bütün insan hakları ile savaş kurallarını yerle bir ettiğini belirtti. Mehmud, “Bir ambulansa saldırı nerede görülmüştür? Üstelik sivillere karşı kimyasal silahlar da kullandılar” diye ekledi.

‘ÖNCE KENDİ ÜLKESİNİ GÜVENLİ YAPSIN!'

Erdoğan olmak üzere Türk devlet yöneticilerinin ısrarla dile getirdikleri “güvenli bölge” planına da dikkat çeken Mihemed Mehmud, "Türkiye neden güvenli bölgeyi kendi ülkesinde kurmuyor? Her gün kadınlar ve çocuklar tecavüze uğruyor, ya da katlediliyor. Türk devleti önce kendi vatandaşlarını korumayı bilsin” diye konuştu.

'KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR...'

Omer Şêx Ehmed isimli genç ise Türk ordusunun uçaklarından ve çetelerin saldırılarından korunmak için köylerin terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Türk devletinin bir kez daha topraklarına saldırdığını söyleyen Ehmed, "Bizler de ikinci kezdir köylerimizi terk etmek zorunda kalıyoruz. Devletler kendi çıkarları doğrultusunda bizim üzerimizden pazarlıklar yürütüyorlar. Bizler herkes gibi huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ayrıca herkes bilmeli ki bizler kanımızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağız" dedi.