Kuzey ve Doğu Suriye'de 30 örgüt ve parti hamleyi sahiplendi

Kuzey ve Doğu Suriye’deki 30 siyasi parti ve örgüt, KCK’nin başlattığı "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesini sahiplendi.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki 30 parti ve örgüt, ortak yazılı açıklama yaparak, KCK’nin "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" şiarıyla başlattığı hamleyi sahiplendiklerini ilan etti.

TÜRK DEVLETİNİN SUÇLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşgalci Türk devleti ve ona bağlı terörist gruplar, binlerce sivile karşı öldürme, kaçırma, özel mülkiyete el koyma, orman yakma ve su kesme gibi savaş suçları işliyor. Bununla birlikte Kürtlerin bulunduğu alanlarda demografiyi değiştiriyor. Süryani, Asuri, Ermeni ve Êzidîleri katlederek göçe zorluyor. BM’nin ilgili komisyonu Türk devleti ve bağlı gruplarının Suriye’de işlediği suçları açıklamıştı. Açıklamada yer alanlar, işlenen suçların bir kısmını oluşturuyor.
Bu açıklamada imzası bulunan partiler ve örgütler olarak Türk devleti ve terörist gruplarının işlediği suçları kınıyor, BM yetkililerinin Türk devleti tarafından işgal edilmiş bölgelere araştırma heyeti göndermesi için çağrı yapıyoruz. Türk devletinin ve ona bağlı terörist grup Suriye Milli Ordusu’nun Suriye topraklarından çıkarılması için baskı yapılmasını istiyoruz.
Bununla birlikte MSD ve Halkın İradesi Partisi arasında Moskova’da imzalanan anlaşmayı, Suriye krizinin çözüm stratejisi açısından önemli gördüğümüzü belirtiyoruz.
Diğer yandan Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ile ENKS arasındaki görüşmeleri destekliyor, en kısa sürede bu görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmasını umut ediyoruz.
Şam hükümetinin bölgede yürüttüğü eğitim faaliyetlerini kınıyor, Özerk Yönetim’in Kuzey ve Doğu Suriye’de okulları ve eğitim kurumlarını koruduğunu hatırlatıyoruz. Şam hükümeti bölgeyi DAİŞ gibi terörist örgütlere bırakırken Özerk Yönetim, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dillerinde yeni eğitim materyalleri hazırlayarak halkların anadilde eğitim hakkını muhafaza etmiştir. Bu sayede Özerk Yönetim bünyesindeki okullarda binlerce öğrenci eğitim hayatını sürdürmektedir.

'HAMLEYİ DESTEKLİYORUZ'

Tüm bunlarla beraber Türk devletinin Ortadoğu’da işlediği suçlara, işgallere, terörist güçleri desteklemesine karşı siyasi hareketler, partiler ve özgürlük mücadelesi veren halklar olarak, başlatılan ‘Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesine desteğimizi beyan ediyoruz.”

İMZACILARIN LİSTESİ

İmzacı parti ve örgütler şunlar:

"- Heyet El Tensik El Vataniye

- Demokratik Değişim Hareketi

- PYD

-Süryani Birlik Partisi

-Kürdistan Demokratik Barış Partisi

-Kürdistan Liberaller Birliği

- Kürdistan Komünist Partisi

-El-Partî Demokratî Kurdistanî-Sûriye

-Partiya Demokrat a Kurd a Sûriye

-Suriye Kürtleri Sol Partisi

-Suriye Kürtleri Demokratik Sol Partisi

-Partiya Komele ya Nîştimanî ya Kurdistanî

-Kürdistan Demokratik Değişim Partisi

-Tevgera Nûkirin a Kurdistanî

-Yekitiya Karkerên Kurdistanî

-Arap Ulusal Konseyi

-Partiya Nûjen û Demokratîk li Sûriyê

-Kürdistan Yeşiller Partisi

-Demokratik Mutabakat Partisi

-Suriye Değişim Partisi

-Partiya Demokratî ya Kurdî li Sûriyê (El-Partî)

-Demokratik Asuri Partisi

-Partiya Teaxî ya Kurdistanî

-Partiya Roj a Demokratî ya Kurdî li Sûriyê

-Partiya Nîştimanî ya Azad-Rojava

-Şepêla Pêşerojê ya Kurdistanî

- TEV-DEM

-Kongreya Star

-Demokratik Muhafazakarlar Partisi

-Demokratik Mücadele Partisi."