Minbicli savaşçı Cafer Hac Eli kitlesel törenle uğurlandı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi sırasında yaşanan bir çatışmada hayatını kaybeden Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Cafer Hac Elî, düzenlenen törenle toprağa verildi.

Minbic’te düzenlenen törene yüzlerce kişi katıldı. Baran Minbic kod adlı savaşçı Cafer Hac Eli’nin cenazesi, uzun bir araç konvoyu eşliğinde Minbic Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitlikte düzenlenen törene İç Güvenlik Güçleri Yönetimi Üyesi Eylem Çerkez, Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ednan Ebû Emced, Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Nezîfe Xelo ve sivil toplum kurumları üyeleri de katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan askeri törende konuşan Ednan Ebû Emced, başsağlığı dileğinde bulundu. Emced, savaşçıların yazdığı kahramanlık destanlarının kendilerine gurur verdiğini söyledi.

Emced, kent halkını Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarından koruyacaklarını da sözlerine ekledi.

Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Nezîfe Xelo, şehitlerin halkların özgürlüğü için canlarını feda ettiğini belirtti.

Hayatını kaybeden savaşçının babası Mehmûd Hac Elî ise oğluyla gurur duyduğunu ifade ederken “Suriye bütün gençlere, Minbic Askeri Meclisi saflarında yer almaları çağrısı yapıyorum. Türk ordusu tarafından kandırılan gençler ülkelerine geri dönmeli ve topraklarını korumalı” dedi.

Yapılan konuşmalar ardından, şehadet belgesi okundu ve Cafer Hac Eli’nin ailesine teslim edildi. Tören, cenazenin sloganlar eşliğinde toprağa verilmesiyle son buldu.