MSD’den Rusya-Baas saldırısına ilişkin açıklama

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Rusya ve Suriye rejiminin QSD Güçlerinin bulunduğu noktalara yönelik saldırılarını kınadı.

Saldırıya ilişkin uluslararası koalisyon güçlerine de çağrı yapan MSD, ‘teröre hizmet eden bu müdahaleler durdurulmalı’ dedi.

Dün sabah saat 03.00 sularında Rusya ve Suriye rejimine bağlı savaş uçakları Fırat Nehri’nin doğusundaki Demokratik Suriye Güçleri-QSD noktalarını bombalamıştı.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

MSD’nin açıklaması şöyle:

“Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nin devam etmesiyle birlikte QSD ve Dêra Zor Askeri Meclisi, Uluslararası Koalisyon ile koordineli bir şekilde Dêra Zor’un doğu kırsalını özgürleştirmek için Cizre Fırtınası Hamlesi’ne başladı. Bu güçler çetelere ağır darbeler vurarak geniş alanları özgürleştirdi.

Sanayi Bölgesinde şiddetli çatışmaların yaşandığı bir sırada Rusya ve Suriye savaş uçakları savaşçıların noktalarını bombaladı ve bombalama sonu 6 savaşçımız yaralandı.

MSD olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı DAŞ’e hizmet ediyor, ayrıca bu saldırı DAIŞ’i destekleme ve savaşçıların ilerleyişini engelleme çerçevesinde gerçekleştirildi.

Uluslararası Koalisyona bu müdahaleleri durdurma çağrısında bulunuyoruz. Rusya’ya da çağrımız, teröre hizmet eden ve Suriye krizini daha da derinleştiren bu saldırıları durdurmasıdır.

Başlıca amacımız halkımızı terörden kurtarmak ve Suriye krizine siyasi bir çözüm bulmaktır. Zafer savaşçılarımızındır, Kahrolsun terör.”