Norveç’in Rana Belediyesi işgale karşı tavır alma hazırlığında

Norveç’in Rana kentinde belediye meclisi, Türk devletinin işgaline karşı tutum almaya hazırlanıyor.

Kızıl Parti Belediye Meclis Üyesi Alf Helge Straumfors, önergesinde Türkiye’nin işgalinin kınanmasını ve Norveç Hükümeti’nin askerlerini Kuzey Suriye’den çekmesi için Türkiye’ye baskı yapması için karar almasını istiyor.

Straumfors, önerisini Ronabladet gazetesine yazdığı bir makaleyle kamuoyuna duyurdu.

Son dönemlerde Rana’ya çok sayıda Kürt ve Suriyelinin yerleştiğini belirten Straumfors, Kürt ve Suriyelilerin Türkiye’nin işgal ettikleri bölgelerde yaşayan yakınlarının güvenliklerinden kaygı duyduklarını söyledi.

Bundan dolayı belediyelerin dış politikayı ilgilendiren konularda tutum almama geleneğinden istisnada bulunmasını isteyen Straumfors, belediyenin işgal atında yaşayan halka destek olma kararı almasını istedi.

Straunfors, Kürt güçlerinin DAİŞ çetelerine karşı müttefiklerle birlikte verdikleri mücadele büyük başarılar gösterdiklerini ve 11 bin savaşcıyı yitirdiklerini hatırlattıktan sonra aşığıdaki önerinin kabul edilmesini istedi.

“Rana belediyesi Türkiye’nin Kuzey Suriye’yi işgalini kınar. Norveç Hükümeti’nden NATO üyesi Türkiye’den işgale son vermesi ve askerlerini derhal geri çekmesi için tüm yetkilerini kullanır.”

Daha önce aralarında Nordland ve Sortland’ın da bulunduğu bazı belediyeler, benzeri önergeleri kabul ederek işgalci Türk devletini kınamıştı.