On binlerden ‘QSD irademizdir’ mesajı

Türk devletinin işgal saldırılarını protesto eden Qamişlo halkı, “QSD irademizdir” mesajı verdi.

Qamişlo kantonuna bağlı Dêrik, Girkê Legê, Tirbespiyê ve Til Birak’ta alanlara çıkan on binlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarını kınayarak, “QSD irademizdir” dedi.

DÊRİK

Dêrik’te Azadî Meydanı’nda toplanan binlerce kişi kentin bütün ana caddeleri boyunca yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca QSD’nin Onur Direnişi’ni selamlayan sloganlar atıldı. Devrimci Kadın Meydanı’na ulaşan eylemciler burada şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra çok sayıda kişi konuşma yaptı. Konuşmacılar, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını kınayarak, QSD’nin halkların iradesini temsil eden yegane güç olduğunu vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından eylem sloganlarla son buldu.

TİRBESPİYÊ

Tirbespiyê’de de binlerce kişi aynı amaçla Şehîd Nejbîr Kavşağı’nda bir araya geldi. Sık sık sloganların atıldığı eylemde, eylemciler QSD bayraklarını ellerinden indirmedi. Eylemde Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkan Yardımcısı Hikmet Hebîb, Kongreya Star üyesi Xalya Eyûb ve PYD üyesi Silêman Bedir konuşma yaptı. Türk devleti tarafından işgal edilen yerler özgürleştirilene kadar direnişin süreceğini belirten konuşmacılar, demokratik ulus projesinin Suriye’deki krizi çözecek tek yöntem olduğunu vurguladı.

Eylem sloganlarla sona erdi.

TIL BIRAK

Til Birak’ta alanlara çıkan yüzlerce kişi QSD’ye desteklerini bildirdi. QSD bayraklarını ve şehitlerin resimlerini taşıyan eylemciler, QSD’nin iradeleri olduğu mesajını verdi. Şehitler Kavşağı’nda yapılan saygı duruşunun ardından Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Yûsif Xelîl ve Til Birak Kadın Meclisi üyesi Hemrîn Hesen konuşma yaptı.

Türk devletinin Osmanlıyı yeniden canlandırmayı hayal ettiğini belirten konuşmacılar, buna izin verilmeyeceğini ifade etti. Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunan konuşmacılar, Erdoğan’ın işlediği suçlar nedeniyle yargılanmasını istedi.

Eylem Onur Direnişi’ni selamlayan sloganlarla sona erdi.

GİRKÊ LEGÊ

Şehîd Xebat Dêrik Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarını protesto etmek için yürüyüş yaptı. Yürüyüşte sık sık sloganlar atılırken, ilçe merkezinde yürüyüş mitinge dönüştü. Burada İç Güvenlik Güçleri üyesi Nûrşan Efrîn konuşma yaptı. Türk devleti ve çetelerine Suriye topraklarının mezar edileceğini ifade eden Efrîn, QSD’nin halkların iradesi olduğunun altını çizdi.

Eylem “Yaşasın QSD” sloganlarıyla sona erdi.