Onur Direnişi'nde 24 saatlik bilanço: 29 işgalci öldürüldü

QSD, işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı yürütülen Onur Direnişi’nin son 24 saatlik çatışma bilançosunu açıkladı. Yaşanan çatışmalarda 4 askeri araç imha edildi, 29 işgalci öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi:

SERÊKANIYÊ

"İşgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri, Serêkaniyê kentinin kuzeyinde yer alan Menacir, Esadiyê, Leylan ve Bîr Nûh köylerinde silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve ağır silahların da desteğiyle savaşçılarımızın noktalarına saldırılar gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz meşru savunma hakkını kullanarak saldırılara karşılık vermiş, çıkan çatışmalar sonucunda en az 10 çete öldürülürken, çok sayıda çete yaralanmıştır. Çatışmalarda ayrıca 1 panzer ve doçka yüklü bir araç imha edilmiştir.

AMÛDÊ-DIRBESIYÊ

İşgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri, Derdara köyüne saldırmış, güçlerimizin karşılık vermesiyle söz konusu saldırı geri püskürtülmüştür.

KOBANÂ-EYN ÎSA

İşgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri, Eyn İsa kuzeyindeki köyler, Çelebê ve Dibis köyleri, Xirbet Faria, Mitmeşrak ve Evdikê Biçûk köylerindeki sivil yerleşim yerlerine SİHA ve ağır silahlarla saldırmıştır. Güçlerimizin meşru savunma hakkını kullanarak saldırılara karşılık vermesiyle şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Püskürtülen saldırıların ardından yaklaşık 19 çete öldürülürken çok sayıda çete de yaralanmıştır. Aynı alanda, 2 panzer imha edilmiş,  1 askeri araç da darbelenmiştir.

İşgalcilerin saldırılarına verilen karşılıklarda, en az 29 çete öldürülmüş, çok sayıda çete yaralanmıştır. Çatışmalarda ayrıca 4 askeri araç imha edilmiş, 1 askeri araç da darbelenmiştir.

Bu direnişte 1 arkadaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmış, 11 arkadaşımız da yaralanmıştır.”