Onur Direnişi’nin 1 günlük bilançosu: 31 çete öldürüldü

Onur Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, en az 31 çetenin öldürüldüğünü, 20 çetenin yaralandığını ve 2 aracın da imha edildiğini belirtti.

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı yürütülen Onur Direnişi’nin 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“SERÊKANİYÊ

Türk devleti ve çeteleri, Serêkaniyê’ye bağlı köylerde işgal saldırılarını sürdürdü. İşgalci ordu ve çeteleri, ağır silahları ile Cafa köyüne saldırdı. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesiyle yaşanan çatışmalarda 6 çete öldürüldü ve saldırılar geri püskürtüldü. İşgalci ordu ayrıca Elok köyü hattında insansız hava araçları ile sivil yerleşim alanlarını bombaladı.

DÊRİK

İşgalci ordu ve MİT üyelerinin Dêrik sınır hattındaki hareketliliği devam etti.

AMÛDÊ VE DİRBESİYÊ

Güçlerimiz, Kesra köyü yakınlarında Türk devletine bağlı çetelerin hücre yapılanmaları üyesi 2 kişiyi yakaladı. Yakalanan şahısların sorgusu devam etmektedir.

KOBANÊ VE EYN ÎSA

İşgalci Türk devleti ve çete grupları, kalabalık bir şekilde ağır silahlar ile Evdikê, Bir Kîno, Qandiriyê ve Cûdeydê köylerine saldırdı. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi ile bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda Amara yoldaşımız şehit düşmüştür. Evdikê köyünde akşam saatlerinde yaşanan saldırıya güçlerimiz, çok şiddetli bir şekilde karşılık vermiştir. Yaşanan çatışmalarda işgalcilere ait bir tank ve bir panzer imha edildi. Bölgede 25 çete öldürülürken, 20 çete de yaralandı. Güçlerimizin bölgede meşru müdafaa kapsamında gerçekleştirdiği eylemlerde bir grup çete öldürüldü ancak bu çetelerin sayısı netleştirilemedi.

Bölgede son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalarda 31 çete öldürüldü, 20 çete yaralandı ve 2 zırhlı araç imha edildi. Türk devleti ve çetelerinin saldırıları geri püskürtüldü.

Verilen direnişte 3 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehit düştü, 4 yoldaşımız da yaralandı.”