Onur Direnişi’nin son 24 saatinde 75 çete ve asker öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Türk devleti ve çetelerinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarının son 24 saatlik bilançosunu açıkladı. Yaşanan çatışmalarda en az 75 çete ve asker öldürülürken, çok sayıda çete de yaralandı.

QSD (Demokratik Suriye Güçleri) Basın Merkezi, Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarına karşı 21’inci gününde devam eden Onur Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

“Güçlerimiz, yetkili taraflarca varılan anlaşmalar çerçevesinde belirlenen noktalardan tamamen çekildi ve bu bölgelere Suriye hükümetinin sınır güvenlik güçleri yerleşti. Ancak Türk devleti ve güdümündeki çete grupları, varılan anlaşmalar ve güçlerimizin geri çekilmesine rağmen Suriye hükümet güçlerine tüm ağır silahları ile yoğun saldırılarda bulunuyor. Güçlerimiz, sınır güvenliği, saldırıların hedefindeki köyler ile Suriye hükümet güçlerinin korunması için birçok noktada saldırılara meşru savunma temelinde karşılık vermektedir” diyen QSD Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti:

“DIRBÊSİYÊ

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, saldırılarını aralıksız sürdürmekte ve sivil yerleşim alanlarını hedef almaktadır. Çete grupları, tank, BMP ve ağır silahlar ile Ing el-Hewa köyüne saldırdı. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi ile bölgede en az 60 çete öldürüldü ve 20 çete yaralandı. İşgalcilerin saldırılarında Suriye sınır güvenliği askerlerinden yaşamını yitirenler olmuş ve bir kısım Suriye askeri de esir alınmıştır.

TİL TEMİR VE SÊREKANİYÊ

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Erîşa, Salihiyê ve Ebd El-Selam köylerindeki noktalarımızı tank ve topçu atışları ile saldırmıştır. Saldırılara meşru savunma temelinde karşılık veren güçlerimiz, doçka yüklü bir aracı imha etti. Bölgede yine bir grup çete öldürülmüş ve yaralanmıştır.

GİRÊ SPÎ VE EYN ÎSA

Güçlerimiz, Qizalî, Gor Kîha ve Evdikê köylerinde saldırılara meşru savunma temelinde karşılık vermiş ve bölgede şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 15 çete öldürülmüş ve çok sayıda çete de yaralanmıştır.

Onur Direnişi’nin 21’inci gününde toplamda 75 çete ve işgalci Türk askeri öldürülmüş ve en az 20 çete de yaralanmıştır.

Sergilenen direnişte bir yoldaşımızı kahramanca mücadele etmiş ve şehit düşmüştür, 6 yoldaşımız da yaralanmıştır. Ayrıca bölgede Suriye askerleri de yaşamını yitirmiş ve bir grup asker de esir alınmıştır.”