Pentagon’dan Suriye rejim güçlerine müdahaleye ilişkin açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçtiğimiz gün Derezor’da yüzün üzerinde Suriye rejimi yanlısı gücün öldürüldüğü savunulan bombardımana ilişkin açıklama yaptı.

Pentagon Sözcüsü Dana White, bakanlığın günlük basın brifinginde Amerikan uçaklarının QSD güçlerine saldırı düzenleyen Suriye rejimi yanlılarına yaptığı müdahaleye dair bilgi verdi.

Rejim yanlısı güçler tarafından QSD savaşçılarının karargahının bulunduğu alana onlarca top mermisi atıldığını söyleyen White, top mermilerinin ABD’li görevlilerin de olduğu karargahın sadece birkaç yüz metre yakınına düştüğünü kaydetti. White, bu imha amaçlı saldırıya meşru müdafaa hakkı kapsamında karşılık verdiğini belirten Pentagon sözcüsü, havadan ve karadan müdahale edildiği bilgisini verdi.

White, söz konusu rejim yanlısı güçlerin QSD güçlerine saldırmayı gerektirecek herhangi bir gerekçe olmadığını vurgularken, saldırgan grubun günlerdir bölgede hazırlık yaptığının tespit edildiğini söyledi.

Saldırgan grubun rejim askerleri mi yoksa bağlı bir güçmü olduğuna yönelik soruya yanıt vermeyen Pentagon Sözcüsü, karşı saldırıda kaç rejim yanlısının öldürüldüğüne dair de bilgi vermedi.

ABD’nin Suriye rejimiyle savaşma gibi bir niyetinin olmadığına dikkat çeken Pentagon Sözcüsü, bu tür saldırıların DAİŞ çeteleriyle olan mücadelede dikkat dağıttığını sözlerine ekledi.