Qamişlo’da binler Onur Direnişi şehitlerini uğurladı

Onur Direnişi’nde şehit düşen iki QSD savaşçısı ve Antiterör Güçleri Komutanı, Qamişlo’da binlerin katılımıyla gerçekleştirilen törenle son yolculuğa uğurlandı.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarına karşı verilen Onur Direnişi’nde şehit düşen Anti Terör Güçleri Komutanı Agîd Mehmûd (Tolhildan Zagros), Yusif Nebî (Şivan Rohat) ve Behcet Inco (Cudî Feraşîn) Qamişlo’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi’nden şehit cenazelerini alan binler, Şehit Delil Saruxan Şehitliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Arap, Kürt, Süryanilerin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil örgütler katıldı. Yürüyüşte sık sık, “Şehitler mücadelemizin öncüleridir”, “Şehit topraklarımızı ve onurumuzu savunanlardır”, “Şehîd Namirin/ Şehitler ölmez” sloganları atıldı.

Şehitlikteki tören, saygı duruşu ile başladı. Ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hêvî Seyîd, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Şehitlerin amacını yerine getirene kadar onların yolundan gideceğiz” dedi. PYD Genel Meclis Üyesi Abdulkerim Saroxan ise, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin artık dört duvar arasında olmadığını, uluslararası bir mesele olduğunu belirtti. Abdulkerim Saroxan, Erdoğan ve ona destek veren devletleri de eleştirdi.

Sadece topraklarını ve onurları için savaşmadıklarını, dünya barışı ve güvenliği için de savaştıklarını söyleyen şehit Tolhildan Zagros’un kardeşi Mehmûd Mehmûd, “Şehitlerimizin sayesinde özgürleştirilen topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Şehit Şivan Rohat’ın kardeşi Hemdîn Nebî ise, “Topraklarımız sadece şehitlerimiz sayesinde özgürleştiriliyor. QSD savaşçıları bu toprakların özgürlüğünü garantiliyor. Şivan ve yoldaşları Serêkaniyê savaşında kazandı. Bizler de Serêkaniyê’yi özgürleştireceğimize söz veriyoruz” dedi.

İşgalci Türk ordusu Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırdıktan sonra Şivan’la konuştuğunu söyleyen Hemdîn Nebî, “Kardeşim ‘Ben ve arkadaşlarım Serêkaniyê’de Türk ordusuna karşı savaşıyoruz. Serêkaniyêli çocukları geride mi bırakalım yoksa canımızı mı feda edelim?’ diye sordu. Ben ise ‘Kardeşim canın pahasına Serêkaniyê çocuklarını savun’ demiştim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rêviî Şexmûs, 3 şehidin şahadet belgelerini okudu ve ailelerine teslim etti.

Şehit cenazeleri zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.