QSD: 17 asker öldürüldü, 2 tank imha edildi

Dün geceden bu yana yaşanan savaş bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, en az 17 askerin öldürüldüğünü ve 2 tankın da imha edildiğini belirtti.

QSD Basın Merkezi dün geceden bu yana yaşanan savaş bilançosunu açıkladı.

QSD’nin açıklaması şöyle:

“ŞİYÊ

İşgalci Türk ordusu ve cihatçı gruplar Bilal köyü çevresinde ilerlemek istedi. Güçlerimizin müdahalesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sonucu işgalci güçler geri çekildi. Ardından köy çevresinde temizlik operasyonu yürütüldü ve çok sayıda çete öldürüldü. En az 8 askerin öldürüldüğü tespit edildi.

RACO

İşgalci Türk ordusu Xelila köyü çevresine ağır silahlarla saldırdı. Ayrıca işgal ordu bölge merkezini aralıksız top atışına tuttu.

BİLBİLÊ

YPJ Fırtına timi, işgalci Türk ordusu askerlerine eylem düzenledi. Eylem sonucu 4 asker öldürüldü, çok sayıda asker de yaralandı.

İşgalci Türk ordusu ve cihatçı gruplar Coleqa köyüne aralıksız top atışları yaptı. Top atışlarında sivil halka ait 3 ev yıkıldı.

Bekê köyü tepesinde saat 11.00’de güçlerimiz eylem düzenledi. Eylemde işgalci güçlere ait bir tank imha edildi, tanktaki tüm askerler de öldürüldü.

Ayrıca birliklerimiz işgalci Türk ordusunun Bekê köyü tepesinde bir grubunu hedef aldı, en az 5 asker öldürüldü.

ŞERA

Güçlerimiz Qestel Cindo tepesinde işgalci Türk ordusu askerleri ve cihatçı grupları hedef aldı.

İlerleyemeyen işgalci Türk ordusu ve cihatçı gruplar saat 14.00’da Dikmedaş köyüne ve tepesine saldırdı. Güçlerimiz anında karşılık verdi, alanda çatışmalar hala devam ediyor.

CİNDİRÊS

Hesirka köyü çevresinde güçlerimiz eylem düzenledi, eylem sonucunda işgalci Türk ordusuna ait bir tank imha edildi.”