QSD: İşgalci Türk ordusuna ait 3 araç imha edildi

QSD Basın Merkezi, bugün yaşanan çatışmalarda işgalci Türk ordusuna ait 3 aracın imha edildiğini belirtti.

QSD Basın Merkezi, bugün Efrin’de yaşanan savaş bilançosunu açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi işgalci Türk ordusunun Efrin’e yönelik saldırıları ve karşısında yürütülen Çağın Direnişi’nin bugünkü savaş bilançosunu açıkladı. Çatışmalarda Türk ordusuna ait 3 araç imha edildi.

QSD şunları belirtti:

Mabata cephesi: Sabah saatlerinde çıkan çatışmalar hala devam ediyor. Düşman toplar ve ağır silahlarla saldırılarını aralıksız sürdürdü.

Raco cephesi: Kobra tipi helikopterlerle Raco çevresi ve Gır Tepesi ile Omera Tepesine saldırı gerçekleşti. Öğlen saatlerinde de Türk işgal güçleri bölgeye girme girişiminde bulundu ve Gır Tepesi’ne saldırdı. Savaşçılar karşılık vererek saldırıları püskürttü. Diğer yandan savaşçılarımız düşmanın bir buldozerini imha etti. Çatışmaların ardından düşman Raco ve köylerine toplarla aralıksız saldırdı. Saldırılarda 3 sivil yaralandı.

Şadiya köyü cephesinde de savaşçılarımız düşmanın asker konvoyuna yönelik eylem gerçekleştirerek doçka yüklü 5 aracını hedef aldı. Eylem sonucunda 3 araç tamamen imha edildi, ayrıca diğer iki araçta da ciddi hasar meydana geldi. Eylem grubumuz herhangi bir zarar görmeden üslerine döndü. Savaşçılarımızın eylem düzenlediği yerde ambulans hareketliliği gözlemlendi.

Meydanke cephesi: İşgalci Türk ordusu savaş uçakları cepheyi bombaladı, güçlerimiz hava saldırılarında herhangi bir zarar görmedi.

Bilbile cephesi: İşgalci Türk ordusu Topal, Xolka, Şexorze köylerine top atışları yaptı. Güçlerimiz akşam saatlerine saldırganlara karşılık vererek Topal köyü karşısındaki karakola eylem gerçekleştirdi. Karakolda hasar meydana geldi.

Şera cephesi: İşgalci Türk ordusu Baflune tepesi, Dikmedaş ve Erebweran’a tank ve toplarla saldırdı.

Şerawa cephesi: Savaşçılarımız teröristlerin Kelaha Semane cephesinde iki aracını hedef aldı. Araçlardan biri savaşçılarımızın kurşunlarının hedefi olurken, diğeri bölgeden kaçtı.

Cindires cephesi: İşgalci Türk ordusu bir kez daha Cindires ve ilçeye bağlı Hemam köyüne ağır silahlarla saldırdı. Ayrıca teröristler Til Selur köyüne doçkalarla saldırdı.

Şehba Kantonu: Şehba’ya doğru girme girişiminde bulunan teröristler (Fırat Kalkanı/DAIŞ), güçlerimiz tarafından hedef alındı. Uzun süreli çatışmaların ardından teröristler bölgeden geri çekilmek zorunda kaldı.”