QSD: Bayraktaroğlu insanlığın değerlerini savundu

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde hayatını kaybeden entarnasyonalist devrimci Ulaş Bayraktaroğlu’nu bir mesajla andı. 

Yazılı bir mesaj yayınlayan QSD, hayatını kaybeden BÖG Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu’nun (Memed) QSD enternasyonalist alaylarının kurucularından biri olduğunu kaydetti.

Mesajda, Bayraktaroğlu’nun demokratik ve özgür halkların birliğini temsil ettiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Tüm dünyadan özgürlükçüler yönünü Rojava Devrimi’ne çevirdi, teröre karşı savaşmak için güçlerimizin saflarına katıldı, demokrasi ve insanlık değerlerini savundu ve DAIŞ terörüne karşı büyük fedakarlık gösterdi. Dünyadan yüzlerce özgürlükçü devrimci bu uğurda şehit düştü.”

QSD, “Birkaç gün önce Fırat’ın Gazabı Hamlesi’ne katılan Devrimci Komutan Ulaş Bayraktaroğlu da (Memed) özgürlük şehitlerinin kervanına katıldı” diye belirtti.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “BÖG Askeri Genel Komutanı ve aynı zamanda QSD’ye bağlı enternasyonalist alayların kurucularından Şehit Memed güçlerimizin yanında yer alarak teröre karşı savaşmıştır.

Şehit Memed demokratik ve özgür halkların birliğini temsil etmiş ve insanlık değerlerini savunmuş, teröre ve faşizme karşı savaşmıştır.

QSD olarak başta Şehit Memed olmak üzere tüm özgürlük savaşçılarının fedakarlıkları karşısında saygıyla eğiliyoruz. Teröre karşı savaşmaya devam edeceğimize ve özgürlük, kardeşlik ve demokrasi bayrağını kaldıracağımıza söz veriyoruz.”