QSD: Cenazelere işkence yapılıyor, barbarlıktır

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletine bağlı DAIŞ-El Nusra devşirmesi çetelerinin hayatını kaybeden QSD savaşçılarına ait cenazelere işkence yaptığını açıkladı.

QSD yaptığı yazılı açıklamada, Qestel Cindo’da yaşanan bir vahşete dikkat çekti. Açıklamaya göre yaşamını yitiren bir savaşçının bedenine işkence yapıldı.

QSD, “Her gün işgalci Türk ordusu ve çete gruplarının cenazelere saldırdığı anların görüntülerinin yer aldığı videolar ortaya çıkarak işgalci ordu ve çetelerinin vahşeti belgeleniyor” dedi.

Açıklamada bir süre önce tüm dünya sosyal medya üzerinde yayınlanan YPJ savaşçısının cenazesine yönelik saldırı hatırlatıldı.

QSD, devamla şu ifadeleri kullandı: “ Yine evinden kaçırılan sivile yapılan işkence görüntülerini şaşkınlıkla izledi. Ezaz beldesinden ortaya çıkan yeni bir videoda bir YPG savaşçısının cenazesine saldırılıyor. İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin gerçek barbarlık yüzünü ortaya çıkaran bu videolar, cenazelere saldırıların bilinçli bir şekilde yapıldığını gösteriyor.”

Terör gruplarının gerçek yüzünü tüm dünyaya sunan QSD, şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir zaman geri adım atmayan ve sonun kadar direnişi seçen savaşçılarımızdan Ehmed Mıhemed Henan (Amed), Qestel Cındo köyünde sergilenen kahramanca direnişin ardından şehadete ulaşmıştır.

Demokratik Suriye Güçleri olarak çetelerin şehitlerimizin cenazelerine yönelik saldırılarının hiçbir zaman savaşçıların kahramanlığını azaltmayacağını belirtiyoruz. Bu görüntüleri devrim iddiasında olan terör gruplarının gerçek yüzünü görmeleri için tüm dünyaya sunuyoruz.

Uluslararası devlet ve insan hakları örgütlerinin bu insanlık dışı saldırılar karşısındaki sessizlikleri varlık gerekçelerini şüpheye düşürmektedir. Türk devleti ve bağlı terör grupları bütün insanlık değerlerini ve kanunlarını çiğnemektedir.”