QSD'den 24 saatlik bilanço: Saldırılar arttı, 56 işgalci öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Türk devletinin anlaşma ardından saldırılarını arttırdığını ve şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi. Açıklanan son bilançoya göre 56 işgalci öldürüldü, 16 askeri araç imha edildi.

QSD Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin çeteleri ve teknik gücüyle birlikte saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, “Üzerinde anlaşma sağlanan bölgelerde güçlerimizin çekilmesi ardından işgalci Türk devleti saldırılarını arttırdı ve ateşkesi ihlal etti” dedi.

DIRBÊSIYÊ-SERÊKANIYÊ CEPHESİ: 40 İŞGALCİ ÖLDÜ

QSD, savaşçılarının saldırılara meşru savunma temelinde yanıt verdiğini kaydetti.

Açıklamaya göre Türk devleti ve çeteleri Dirbêsiyê ve Serêkaniyê arasındaki Derdara, Morikis ve Bab El Xêr köylerine ağır silahlar, tanklar ve uçaklarla saldırdığını belirterek, “Verilen karşılık sonucunda 3 tank, 3 panzer ve 6 askeri araç imha edildi, 40 çete mensubu ve asker öldürüldü” dedi.

11 QSD SAVAŞÇISI HAYATINI KAYBETTİ

QSD, bu köylerde toplam 11 savaşçılarının “kahramanca şehit düştüğünü” belirtti.

TIL TEMIR-SERÊKANIYÊ CEPHESİ: 16 İŞGALCİ ÖLDÜ

Til Temir ve Serêkaniyê arasındaki cephede yaşananlar ise şöyle aktarıldı:

“İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Bir Nuh, Til Diyab ve Esediye köylerine ağır silahlar, tank ve uçaklarla saldırıda bulundu. Bu saldırılara verilen yanıt sonucu, doçka monteli iki araç imha edildi, 16 çete mensubu ve asker öldürüldü.”

KOBANÊ-EYN ÎSA CEPHESİ

Kobanê ve Eyn Îsa cephesinde yaşanan gelişmelere ilişkin bilgiler de açıklamada yer aldı. QSD, işgalci Türk ordusunu Qizali köyü ve bir karayolu yakınında saldırıda bulunduğunu belirterek, çıkan çatışmalarda işgalcilerin çok sayıda kayıp verdiğini kaydetti. QSD, “2 arkadaşımız ve 3 rejim askeri yaralandı” dedi.

TOPLAM 56 İŞGALCİ ÖLDÜ, 13 QSD SAVAŞÇISI ŞEHİT DÜŞTÜ

Toplam bilançoya göre, tüm işgal saldırıları QSD savaşçıları tarafından kırıldı, 3 tank, 5 panzer, doçka monteli 2 araç ve 6 askeri araç imha edildi, 56 asker ve çete mensubu öldürüldü. İşgal saldırılarında ayrıca bir rejim askerinin hayatını kaybettiği, 13’ünün yaralandığı bildirildi. QSD, “Bu saldırılarda 13 arkadaşımız şehit düştü, 2’si yaralandı” dedi.