QSD’den Bagdadi’nin öldürülmesine ilişkin açıklama

QSD Genel Komutanlığı, DAİŞ’in lideri Ebubekir El-Bağdadi’nin ABD ve QSD’nin ortak operasyonu ile Türk devletinin işgali altındaki bölgede Türk askeri üssü yakınlarında öldürüldüğünü duyurdu.

QSD Genel Komutanlığı, DAİŞ’in lideri Ebubekir El-Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin Hesekê’de basın toplantısı yaptı. Açıklamanın Kürtçesini QSD Genel İlişkiler Sorumlusu Rêdûr Xelil, Arapçasını ise QSD Resmi Sözcüsü Kîno Gabriyêl okudu.

“QSD ile ABD ordusu istihbaratlarının 5 ayı aşkın süre devam eden çalışmaları sonucu DAİŞ’in sözde lideri Ebubekir El-Bağdadi, İdlib’in kuzeyindeki Barîşa köyünde Türk devletinin askeri üssünün yakınlarında QSD ve ABD’nin ortak operasyonu ile öldürüldü. Bu tarihi zafer, QSD ile ABD’nin güçlü işbirliği sayesinde kazanıldı. Her iki tarafta operasyonun hazırlık aşamasını tüm detayları ile birlikte takip etti” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Demokratik Suriye Güçleri olarak, Türk devletinin bölgeye dönük saldırıları nedeniyle bu operasyonun bir ay ertelendiğini belirtiyoruz. Bu operasyon, başta kaçırılan Êzidî kadınlar olmak üzere Kobanê, Şengal, Habur, Ninova, Kerkük, Xaneqîn ve Mexmûr katliamları ile tüm dünyada DAİŞ’in işlediği insanlık suçlarına kurban olanların intikamı için gerçekleştirilmiştir.

Operasyon, askeri istihbaratımızın aralarında El-Bağdadi’nin de bulunduğu DAİŞ’in üst düzey komutanlarının Türk devletinin işgali altındaki bölgelerde bulunduğunu tespit etmesi üzerine başladı. Basın büromuz, Baxoz’un DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin ardından da bu konuya ilişkin kimi detayları paylaşmıştı.

Tüm dünyaya bir kez daha, cihadist terör gruplarının Türkiye’nin eliyle Serêkaniyê ve Girê Spî’ye geçişinin DAİŞ’in dirilmesinin önünü açtığı uyarısında bulunmak istiyoruz. Bu durum, bölge başta olmak üzere tüm dünyayı tehdit etmektedir. Daha önce de aralarında Bağdadi’nin de bulunduğu üst düzey DAİŞ’li yöneticilerin ‘Fırat kalkanı’ olarak adlandırılan bölgeler olan Türk devleti işgali altındaki İdlib ve Efrîn’e geçtiğini duyurmuştuk. El-Bağdadi’nin ölümüyle sonuçlanan operasyon da istihbarat bilgilerimizin gerçekliğini bir kez daha göstermektedir.

Demokratik Suriye Güçleri olarak, bu tarihi operasyonda yer alan tüm güçlere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca, ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile ortak çalışmalarımız devam etmektedir ve DAİŞ komutanları ile hücre yapılanmalarına dönük operasyonlarımız da devam edecektir.”