QSD dışında hiçbir gücü topraklarımızda istemiyoruz!

Hesekê halkı, "QSD, YPG ve YPJ savaşçılarımızla birlikteyiz. Kendi gücümüz dışında topraklarımızda hiçbir gücü kabul etmiyoruz" dedi.

 Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal politikalarına karşı alanlara çıkan Hesekêliler, QSD dışında hiçbir gücü topraklarında kabul etmeyeceklerini belirterek, direnişi sürdürme mesajı verdi.

'SİVİLLERİ KATLEDİLDİ'

Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî’ye dönük işgal saldırıları nedeniyle binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığını hatırlatan Hediyê Mihemed, “Kendi topraklarımız üzerinde yaşıyoruz. Niçin topraklarımıza gelip çocuk ve kadın ayırt etmeden sivilleri katlediyorlar? Halkın evlerini yıktılar. Bu kış ayında halkı evsiz bıraktılar. Halk kış vakti nereye yerleşecek. Bu insanların ne günahı vardı” diye konuştu.

‘SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ’

Ölene kadar topraklarını savunmaya hazır olduklarını söyleyen Hediyê, “Topraklarımızı ne Erdoğan’a ne Amerika’ya ne de Rusya’ya bırakacağız. Kimseyi topraklarımızda kabul etmiyoruz. Bu uğurda elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız. Sonuna kadar direniş içerisinde olacağız” ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Kanımızın son damlasına kadar da QSD, YPG ve YPJ savaşçılarımızla birlikteyiz" diye belirtti.

‘QSD DIŞINDA KİMSEYİ KABUL ETMİYORUZ’

DAİŞ gibi tüm dünyanın korktuğu bir çeteyle mücadele ettiklerine vurgu yapan Saed Nêjar adlı yurttaş da, “Halkımız ve topraklarımız için mücadele ettik. Bu uğurda binlerce şehit verdik. Mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz. Bölgedeki halk birleşenlerinden oluşan QSD dışında hiçbir gücü topraklarımızda kabul etmiyoruz. Bütün halk bileşenleri için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Üyesi Bêyan Ebdo, "QSD dışında hiçbir gücü bölgede kabul etmiyoruz. Ne Rusya ne de Amerika'yı bu topraklarda kabul ediyoruz. Topraklarımızı korumak için direneceğiz. Tek bir kişi kalana kadar da topraklarımızı savunacağız” ifadelerini kullandı.

'GÜCÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ’

Mihemed Emin adlı yurttaş da şunları dile getirdi: "Ne Türk devletini ne de çetelerini topraklarımızda istiyoruz. Kendi gücümüz olan QSD dışında hiçbir gücü kabul etmiyoruz. Ölene kadar da topraklarımızı bırakmayacağız. Cephede savaşan gücümüzün arkasındayız ve sonsuza dek onlara destek vereceğiz. QSD dışındaki tüm güçlerin bölgeden çıkmasını istiyoruz.”

‘BU SESSİZLİK BOZULMALI’

Kürt Dili Edebiyatı Öğretmeni Felêq David, işgale karşı sürekli alanlarda olacaklarına belirterek, "Topraklarımızı hiçbir zaman işgalcilere bırakmayacağız. Uluslararası kamuoyu ve ülkeler bu duruma karşı olan sessizliğini bozmalıdır. Kürt halkı olarak hakkımızı savunuyoruz. Sonuna kadar da şehitlerimizin takipçisi olacağız. Kimsenin bu toprakları işgal etmesine ve QSD'nin bölgeden çıkartılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

İŞGALE GEÇİT YOK

Fizik Öğretmeni Alan Mihemed ise işgale geçit vermeyeceklerini dile getirerek, "QSD, YPG ve YPJ savaşçılarımızın arkasındayız. Kendi gücümüz dışında topraklarımızda hiçbir gücü kabul etmiyoruz. QSD savaşçıları ile birlik olacağız ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.