QSD doğudan Rakka'ya ilerliyor

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) doğu cephesinden Rakka’ya ilerliyor. Altı kilometre mesafede şiddetli çatışmalar var.

QSD kaynaklarından alınan bilgilere göre kentin 6 kilometre doğusundaki buğday ambarı ve Bedir Köyü’nde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.  QSD güçleri, bu alanları DAİŞ çetelerinden temizlemeye çalışıyor.

QSD güçleri kentin kuzeyi ve doğusunda da ilerleme kaydetti. Son 24 saat içerisinde Rakka’nın 4 km kuzeyi ile doğusunda bir dizi köy kurtarıldı.  QSD güçleri Pazartesi akşamı kuzeyde üç köyü özgürleştirdi.  

Savaşçılar kentin kuzeyinde ayrıca DAİŞ’e ait uzun bir tünel buldu. Rakka’ya yaklaştıkça, tünellerin sayısının da arttığı bildirildi.

QSD güçleri mevcut durumda kuzeyden 4 kilometre, doğudan 2 kilometre kentte yaklaşmış bulunuyor. 

Batı cephesinin en uzak noktası olan El Caf köyü ile Rakka arasında 23 kilometre kaldı. Kuzey ve doğuda Rakka kuşatma altına alınmak üzere ancak, Rakka merkeze yönelik bir operasyondan önce batı cephesinde daha fazla ilerleme kaydedilmeye çalışılıyor.

Mevcut durumda Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin dördüncü aşaması yürütülüyor. 10 Mayıs günü bir açıklama yapan Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı, 15 günlük bir aradan sonra Fırat’ın Gazabı Hamlesi 4. aşamasının tekrar başladığını duyurmuştu. Eylem Odası Komutanlığı, “Güçlerimiz düşman mevzilerini kuşatmayı arttıracak ve kent çevresinden kentin içine yaklaşacaktır” demişti.

Tabka’nın kurtarılması ardından bu cephedeki savaşçılar, Rakka’ya 35 kilometre mesafedeki Mansura kentini hedeflerine aldı.