QSD, Rusya ve Suriye rejiminin saldırısını kınadı

QSD, Rus ve Suriye rejim uçaklarının Dêra Zor’daki güçlerine yönelik saldırılarını şiddetle kınadı. Komutanlık, DAİŞ'e destek niteliği taşıyan saldırıların durdurulmasını isterken, bölgede ilerleyişini sürdüreceğini açıkladı.

QSD Genel Komutanlığı, Rusya ve Suriye rejim uçakları tarafından bu sabah saatlerinde Dêra Zor’un kuzeyinde, Fırat Nehri’nin doğusunda savaşçıların bulunduğu noktaya dönük saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'DAİŞ'İN ÖMRÜ UZATILIYOR!'

QSD'nin açıklaması şöyle:

“Kahraman güçlerimiz Demokratik Suriye Güçleri’nin DAİŞ'e karşı Reqa ve Dêra Zor’da başarılı olduğu, terörün yok edilmesine yaklaşıldığı bir süreçte bazı taraflar güçlerimizin ilerleyişinin önünde engel çıkarmakta ve DAİŞ'in ömrünü uzatmak için Suriye halkına hizmet etmeyen projelerini gerçekleştirmektedirler. Bu taraflar teröre karşı enerjiyi boşa harcamak için çalışmakta, bu şekilde bölge güvenliğini tehlikeye atmakta ve diğer taraftan da başka krizlere yol açmaktadır. Amaçları DAİŞ'e karşı mücadeleyi boşa çıkarmak ve karmaşa yaratmaktır.

Bugün, 16 Eylül 2017'de saat 03.30’da Rusya ve Suriye rejim uçakları Fırat’ın doğusundaki Sanayi bölgesinde güçlerimizin noktalarını bombalamıştır, sonuç olarak 6 savaşçımız yaralanmıştır.

Savaşçılar bu bölgeyi DAİŞ çetelerinden özgürleştirmiştir. Tüm bölgeyi DAİŞ'ten temizleme ve halkın kurtarılması için savaş devam etmektedir.

'SALDIRILARI DURDURUN!'

Bu düşmanca saldırıyı şiddetle kınıyor ve ilgili taraflara bu saldırılarını durdurmaları çağrısı yapıyoruz. Bu saldırılar teröre hizmet etmektedir. Bu saldırıların teröre karşı savaşta irademizi kırmayacağını, tüm bölge terörden kurtuluncaya dek bölgedeki ilerleyişimizi sürdüreceğimizi vurguluyoruz.”