QSD savaşçısı Cuma için Til Hemis’te kitlesel tören

İşgalci Türk devletinin saldırıları sırasında hayatını kaybeden QSD savaşçsıı Fewaz Cuma için Til Hemis’te kitlesel cenaze töreni yapıldı.

Serêkaniyê’deki direniş sırasında hayatını kaybeden QSD savaşçısı Fewaz Cuma (Şakir Hesekê) içn Til Hemîs’te düzenlenen törene yüzlerce kişi katıldı.

Törende konuşan Yasama Meclisi Eşbaşkanı Hisên Ezam, QSD’nin Türk devletinin savaş uçaklarına, tanklarına ve panzerlerine karşı Suriye topraklarını savunmaya devam edeceğini kaydetti.

Ezam, Türk devleti ve çetelerinin ilk kurşunu Qamişlo’da attığını ve saldırıda Süryani bir yurttaşın hayatını kaybettiğini hatırlatırken, “Girê Spî’deki şehitlerin yarısı Arap’tı. Erdoğan işgalcidir. İşgal için ve imparatorluğunu genişletmek için bu topraklara gelmiştir” dedi.

QSD Komutanı Hec Ehmed El- Keyret, “Herkes bilsin ki savaşı biz seçmedik. Ama değerlerimizi, özgürlüklerimizi ve onurumuzu savunacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşma ardından Til Hemis Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Ehmed Abawi, şahadet belgesini okuyarak Fewaz’ın ailesine teslim etti. Fewaz’ın cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.