QSD savaşçısı Ebas son yolculuğuna uğurlandı

Tabqa’yı çetelerden özgürleştirmek amacıyla başlatılan hamlede yaşamını yitiren QSD savaşçısı Ebas son yolculuğuna uğurlandı.

QSD savaşçısı Ehmed Ebas (Sabir Qamişlo) Qamişlo’daki Şehit Delîl Sarûxa Şehitliği’nde düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Qamişlo ve köylerinden gelen kişi 6 Mayıs’ta Tabqa operasyonunda şehit düşen QSD savaşçısı Ehmed Ebas (Sabir Qamişlo) için Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde toplandı.

Şehitlikte savaşçılar tarafından düzenlenen askeri törenle başlayan uğurlama merasiminde Şehit Aileleri Konseyi Eşbaşkanı Mawend Xelo bir konuşma yaparak şehidin ailesine başsağlığı diledi ve şehitlerin direnişiyle halkların ortak yaşam bağlarının güçlendiğini belirterek, “Halkımız Öcalan’ın felsefesiyle büyük zaferlere doğru yürüyecektir” dedi.

Cizre Kantonu Yürütme Meclisi Başkan Yardımcısı Husên Ezam da törendeki konuşmasında şehitlerin mücadelesiyle Kuzey Suriye halklarının büyük kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Şehidin ailesi adına konuşan Şehit Sabir’in dayısı da şehidin silah arkadaşlarına başsağlığı diledi ve şehitlerin mücadelesine sahip çıkma sözü verdi.

Konuşmalardan sonra şehide ait şahadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda Şehit Sabir, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.