Rakka'da çete saldırıları kırıldı: 20 çete öldürüldü

Rakka'da DAİŞ çetelerinin Şeker Fabrikası ve El Meşleb ile Romaniyê mahallesine düzenlediği saldırılarda 20 çete öldürüldü.

DAIŞ çeteleri bugün akşam saatlerinde şeker fabrikası ile El-Meşleb ve Romaniyè mahallelerine eşzamanlı saldırı düzenledi. Her üç noktada yaşanan çatışmalarda 20 çete öldürüldü,

Bugün akşam saatlerinde içlerinde 4 intihar bombacısı çetenin de bulunduğu çete grubu Rakka’nın kuzeyindeki şeker fabrikasına saldırı düzenledi. 4 intihar bombacısı çetenin 2’si uzaktan imha edilirken diğer 2’si savaşçıların mevzilerine yakın bir alanda kendini patlattı. Savaşçılar aldıkları tedbirle intihar saldırılarını boşa çıkardı.

Saldırıyla eşzamanlı olarak DAIŞ çeteleri Rakka'nın doğusundaki El-Meşleb ve batısındaki Romaniyè mahallelerine saldırdı. Savaşçıların saldırılara cevap vermesiyle başlayan çatışmalarda 11 çete öldürüldü.

Romaniyè mahallesinde yaşanan çatışmada saldırı girişiminde bulunan 2 adet bomba yüklü araç savaşçılar tarafından imha edildi. Buradaki çatışmalarda 9 çete öldürüldü.

Romaniyè mahallesindeki çatışmalarda 2 QSD savaşçısı çetelere karşı direnişte şehit düştü.

Çatışmaların devam ettiği ve çetelerin saldırılarının büyük ölçüde kırıldığı bildirildi.