Rakka’da şiddetli çatışmalar sürüyor: 32 çete öldürüldü

Reqa’nın birçok mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan yoğun çatışmalarda şimdiye kadar 32 çete öldürüldü. Mûwasa Hastanesi çetelerden temizlendi.

Emin, Hena, Nehda ve Rewda mahallelerinde QSD savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yaşanan şiddetli çatışmalarda 32 çete öldürüldü. Emin Mahallesi ile Sekene Mahallesi arasında bulunan  Mûwasa Hastanesi de çetelerden temizlenerek özgürleştirildi.

Yaşanan çatışmalarda bir QSD savaşçısı şehadete ulaştı, 2 savaşçı ise yaralandı. Adı geçen mahallelerde çatışmalar yoğun bir şekilde sürüyor.

45 SİVİL KURTARILDI

Özel ekipler, Reqa kent merkezinin batısında bulunan El-Nehda mahallesinde DAIŞ çetelerinin canlı kalkan olarak kullandığı 45 sivili özgürleştirdi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Reqa’yı özgürleştirme çalışmaları devam ediyor. QSD Güçlerine bağlı Özel ekipler, Reqa kent merkezinin batısında bulunan El-Nehda mahallesinde DAIŞ çetelerinin canlı kalkan olarak kullandığı 45 sivili özgürleştirdi. DAIŞ çeteleri, işgal ettiği sivilleri QSD savaşçılarına karşı canlı kalkan olarak kullanıyordu. Yoğun çatışma, DAIŞ çeteleri ve QSD savaşçıları arasında devam ediyor.

Sivilleri özgürleştirme eyleminde, bazı sivillerin çetelerin hedefi olarak yaralandığı, gelen bilgiler arasında. Özgürleştirilen siviller, QSD savaşçıları tarafından güvenli alanlara yerleştirildi.