Rakka operasyonu: 3 köy daha DAİŞ’ten temizlendi

Rakka’nın kuzeybatısı ve kuzeydoğusunda 3 köy daha DAİŞ’in işgalinden kurtarıldı. Kentin doğusunda çatışmalar devam ediyor.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi 4’nci aşaması Rakka’nın kuzey istikametinde devam ediyor. Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları, 2 gün, 2 gece süren çatışmaların ardından Rakka’nın 6 km doğusunda yer alan El Bedir Köyü’nü özgürleştirdi.

Batı cephesinde ise, savaşçılar dün sabah Endelüs ve Mazlum köyleri için harekete geçti ve şiddetli çatışmalar sonucu her iki köy dün gece özgürleştirildi. Çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü.

El Bedir, Endelüs ve Mazlum köylerinin özgürleştirilmesinin ardından QSD savaşçıları üç köyde de arama çalışmalarına başladı. El Bedir Köyü’nde 4 çete cesedi, 4 kalaşnikof, 3 intihar yeleği ve bir miktar cephane ele geçirildi.

Ayrıca özgürleştirilen köylerde çok sayıda mayın, tünel ve hendek savaşçılar tarafından etkisiz hale getirildi. Rakka’nın doğusunda harekete geçen QSD savaşçıları akşam üstü Hemrat Xanem Köyü’ne yöneldi. DAIŞ çetelerinin ateş açması üzerine köy çevresinde çatışmalar çıktı. Gece boyunca süren çatışmalar köy ve çevresinde hala devam ediyor.