Rakka şehitleri Hesekê'de toprağa verildi

Rakka’yı özgürleştirme operasyonunda şehit düşen 3 savaşçı, Hesekê’de toğrağa verildi.

Rakka operasyonunda şehit düşen YPG savaşçıları Basil Ratib Ratib (Seyfedîn Hesekê) ve Şêhan Mihemed Xêro (Nadir Hesekê) ile Asayiş Güçleri Üyesi Xalid Sînan Hemo’yu Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende aynı operasyonda şehit düşen YPG savaşçısı Cîhad Ebdulselam’ın (Dilbirîn Kaniye) kimlik bilgileri de açıklandı.

Halk ve şehitlerin aileleri, savaşçıların naaşlarını almak için Şehit Aileleri Meclisi binası önünde bir araya geldi. Özgürlük şehitlerinin posterleri ve YPG-YPJ bayrakları taşıyan kitle, sloganlar ve zılgıtlarla Hesekê’nin Dawidiyê köyünde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlik girişinde savaşçıların tabutlarını omuzlarına alan kitle, sloganlarla tören alanına kadar yürüdü. Düzenlenen askeri törenin ardından Hesekê Şehit Aileleri Meclisi adına Zerga Mihemed konuşma yaptı ve 4 şehidin şahsında bütün özgürlük şehitlerini andı, onların yolundan ilerleyeceklerinin sözünü yineledi.

Törenin devamında konuşan YPG Komutanlarından Zekî Kobanê, halkı zulümden kurtarmak için söz veren savaşçıların, bu sözü yerine getirmek için canlarını feda ettiklerini söyledi. Rakka operasyonunun savaşçıların verdiği sözün bir parçası olduğunu ifade eden Kobanê, şehitlerin yolunda mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Hesekê Asayiş Güçleri adına konuşma yapan Ehmed Şemdîn, Kuzey Suriye’deki zaferlerin halkın direnişi ve şehitlerin mücadelesiyle kazanıldığını vurguladı.

Törenin devamında 4 şehidin şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Şehit Dilbirîn’in ailesi adına amcası Ebdulrehîm ve Şehit Xalid’in ailesi adına da Îsmaîl Hemo konuşma yaparak şehitlerin mücadelesine sahip çıkacaklarını söyledi.

Törenin sonunda 3 şehidin naaşı sloganlarla toprağa verildi.