Rakka ve Tabqa'da şehit düşen 4 savaşçının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde farklı tarihlerde Rakka ve Tabqa’da şehit düşen 4 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şehit düşen savaşçılara ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı:

“Kısa sürede büyük ilerleme kaydedilen Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları büyük bir azim ve kararlılıkla bu mücadelesini sürdürmektedir. DAIŞ çetelerinin bulunduğu bölgelerde yürütülen operasyonlar göz önüne alındığında Demokratik Suriye Güçleri, Halk Savunma Birlikleri YPG ve Kadın Savunma Birlikleri YPJ savaşçılarının çetelere karşı uyguladığı savaş tarzı ve taktikleri çetelerin yenilgiye uğratılmasında başlıca etkenlerden biridir. En önemlisi de hiçbir yaşam kaygısı gütmeden tek bir amaç temelinde DAIŞ çetelerine karşı yürüttükleri mücadelede kanının son damlasına kadar bu uğurda canını feda eden şehitlerimizin mücadelesidir. Bu mücadele, yıllardır sürdürülen bir direniş geleneğinin mücadelesidir.

Bu geleneğin takipçisi olan ve farklı tarihlerde şehit düşen Fırat, Mijdar, Serhed ve Zana yoldaşlarımız Tabqa ve Rakka’da ortaya koydukları direnişle ilerlemenin kaydedilmesinde ve Rakka merkezine doğru yol alınmasında büyük bir emeğin sahibi olmuşlardır.

YPG ve YPJ olarak bütün devrim şehitlerini anıyor, canları ve kanlarıyla ortaya koydukları direniş ruhunu mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.

Şehitlerimizin kimlik bilgileri şöyle:

FIRAT MAZLUM GEVER

Kod Adı: Fırat Mazlum Gever

Adı Soyadı: Veli Avcı

Ana Adı: Helîme

Baba Adı: Abdullah

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa Xirbet Xande köyü 11 Mayıs 2017

MIJDAR GABAR

Kod Adı: Mijdar

Adı Soyadı: Dilan Bingöl

Ana Adı: Menci

Baba Adı: Halil

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa, Fitêç köyü 16 Mayıs 2017

SERHED AGIR

Kod Adı: Serhed Agirî

Adı Soyadı: Agit Taşarsu

Ana Adı: İpek

Baba Adı: Mehmet

Şehadet Yeri ve Tarihi: Tebqa 21 Nisan 2017

ZANA DALAHO

Kod Adı: Zana Dalaho

Adı Soyadı: Osman Mihemedî

Ana Adı: Fanos

Baba Adı: Abdullah

Şehadet Yeri ve Tarihi: Reqqa 14 Mayıs 2017”