Rakkalı gençler Şehit Eziz Erep Akademisi’nde eğitim görüyor

QSD saflarında yer almak isteyen savaşçı adayları, Rojava ve Kuzey Suriye’de 4 akademide eğitim görüyor. Eğitimlerde savunma, savaş yöntemleri, sivillerle savaşçılar arasındaki ilişkilerden tutalım birçok konuda eğitim alıyorlar.

Şehit Eziz Erep Akademisi’nde eğitim gören savaşçı adaylarından birisi Hesekê’de inşaat mühendisliği okuyan 2’inci sınıf öğrencisi Ebû Bekir Sedîk Xelef.

Xelef üniversiteyi 2’inci sınıfta terk ederek, QSD güçlerine katıldı ve şu anda ise Şehit Eziz Ereb Akademisi’nde eğitim alıyor.

“Sivil veya savaşçı farkı gözetmeksizin insanlara saygı ile yaklaşıp, değer veren fikre inandım ve bundan dolayı da katıldım. Bir genç olarak da kendimi QSD’ye yakın hissediyorum” diyen Xelef, şimdiye kadar 2 bine yakın mezun veren Eziz Ereb Akademisi’nde eğitim görüyor.

Rakka’ya bağlı Gelta köyünden Hemze Cûdî ise QSD güçleri ile birlikte köyünü özürleştirdikten sonra Şehit Eziz Ereb Akademisi’nde eğitim alıyor.

Cudî, DAİŞ veya başka bir gücün onurlarını ayaklar altına almasına artık izin vermeyeceklerini söyledi.

Yaklaşık bir ay süren eğitim devrelerinde eğitim görenlerin büyük bir çoğunluğu da Rakkalı Araplardan oluşuyor.

Akademide QSD ve Koalisyon güçlerinin eğitim veriyor. Akademide eğitim verenlerden Hawar Cûdî, kendini savunmanın yoldaşını savunma, savaş çeşitleri ve ahlakı konuları üzerine yoğunlaştıklarını belirtti. Cûdî eğitim müfredatı arasında sivil ve savaşçılar arasındaki ilişkiye, savaşçıların halkının değerlerine yaklaşımı ve evrensel savaş ölçüleri konularını da ele aldıklarını söyledi.

Rojava ve Kuzey Suriye’de 4 akademi şu anda askeri güçlere eğitim veriyor. Akademilerde QSD ve Koalisyon güçleri, Rojava ve Kuzey Suriye topraklarını savunma ve DAİŞ çetelerinden temizlemek amacıyla savaşçıları eğitiyor.