Rakkalı gençler QSD’ye akıyor

Fırat’ın Gazabı hamlesinde tarihi başarılar elde eden Suriye Demokratik Güçleri’ne Rakkalı gençlerden yoğun bir katılım var.

Şehit Komutan Feysel Ebu Leyla Akademisi’nde düzenlenen 11. Eğitim Devresi, 248 Rakkalı gencin katılımı ile gerçekleşti.  

30 gün boyunca silah eğitimi de alan bu gençler, eğitim devresini tamamlayıp, QSD saflarına katıldı.

Eğitim devresinin kapanış etkinliğinde konuşan QSD Komutanlığı’ndan Ebduleziz Yunis eğitimin önemine dikkat çekti.

Yunis, savaşçıların ülke topraklarının savunmasında yer alması gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın ardından savaşçılar askeri yemin etti. Gençler, toprakların savunmasında yer alacakları ve sonuna kadar şehitlerin takipçisi olacakları sözünü verdi.

Bu arada QSD savaşçıları final operasyonu olarak değerlendirilen Rakka’yı dört taraftan kuşatmaya almak için operasyonlarına hız verdi. Kentte doğudan iki kilometre, kuzeyde dört kilometre yaklaşan QSD güçleri, batı cephesinde de hızla ilerliyor.

Mevcut durumda Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin dördüncü aşaması yürütülüyor. 10 Mayıs günü bir açıklama yapan Fırat’ın Gazabı Hamlesi Eylem Odası Komutanlığı, 15 günlük bir aradan sonra Fırat’ın Gazabı Hamlesi 4. aşamasının tekrar başladığını duyurmuştu. Eylem Odası Komutanlığı, “Güçlerimiz düşman mevzilerini kuşatmayı arttıracak ve kent çevresinden kentin içine yaklaşacaktır” demişti. Tabka’nın kurtarılması ardından bu cephedeki savaşçılar, Rakka’ya 35 kilometre mesafedeki Mansura kentini hedeflerine aldı.