Reqqa’da şehit düşen 4 amca çocuğu Minbic’ta uğurlandı

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 4 Minbicli savaşçı sonsuzluğa uğurladı. Şehitlerin amca çocukları olduğu öğrenildi.

Hadi Hac Muhammed, Hasan İbrahim, Adnan Hac Muhammed ve Fehed Hac Muhammed adlı 4 savaşçı Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşmüştü. Minbic Askeri Meclisi savaşçısı şehitlerin naaşları, ‘Kanımızla, Canımızla Seninleyiz Ey Şehit’ sloganları eşliğinde hastaneden alınarak uzun bir konvoyla şehitliğe doğru yola çıkarıldı.

Şehitlikte düzenlenen törende konuşan Minbic Şehit Aileleri Kurumu Eşbaşkanı İbrahim Xilîf, Erdoğan’a atıfta bulunarak, “Halkların birliğinin düşmanıdır. Terör Erdoğan’ın eliyle Suriye topraklarına girdi” dedi.

İbrahim, 4 şehidin de amca çocukları olduğunu belirtti ve onurları için, topraklarını savunmak için canlarını feda ettiklerini dile getirdi.

Minbic Savunma Konseyi Eşbaşkanı Nofe Silêman da, “Onurları ve toprakları için evlatları şehit olan tüm anaların başı sağ olsun diyoruz” dedi.

İşgalci Türk devletinin Minbic’e yönelik saldırılarına değinen Nofe Silêman şöyle konuştu: “QSD savaşçıları DAIŞ çetelerine karşı zafer elde ettikçe Türk devleti çılgına dönüyor ve Minbic bölgelerine saldırıyor. Minbic Askeri Meclisi savaşçıları saldırılara karşı direndi. Türk devletinin bu saldırıları fiyaskoyla sonuçlandı.”

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Kurumu Üyesi Muhammed Ömer, 4 şehidin kimlik bilgilerini okudu ve şehadet belgelerini ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Hadi Hac Muhammed, Hasan İbrahim, Adnan Hac Muhammed ve Fehed Hac Muhammed Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde 10 Haziran’da Reqqa’ya bağlı Qabîe Köyü’nde şehit düşmüştü.