Reqqa hamlesi: 3 mahallede şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Reqqa’nın Qedîsiyê, El Berîd, Battanî ve Hattîn mahallelerinde QSD savaşçıları DAİŞ çetelerine ağır darbeler vurdu. Çatışmalarda 10 çete öldürüldü, çetelere ait bomba yüklü bir araç ve keşif uçağı imha edildi.

Reqqa Özgürleştirme Operasyonu’nun 12. gününde 4 mahallede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Savaşçıların sabah saatlerinde Reqqa’nın batısındaki Qedîsiyê mahallesine girmesinin ardından saat 14.00 sularında savaşçılarla çeteler arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Çeteler bomba yüklü araç ve bomba monte edilmiş insansız hava aracıyla QSD savaşçılarına saldırı girişiminde bulundu. Savaşçıların müdahalesiyle bomba yüklü araç ve insansız hava aracı imha edildi.

Yaşanan çatışmalarda en az 10 çete öldürülürken, 8 çete cenazesi savaşçıların eline geçti.

Savaşçılar Qedîsiyê mahallesinde bomba yüklü bir araç, bir adet 14.5 mm’lik doçka, 15 Adet kalaşnikov, 24 şarjör, 8 rext, bir adet M-16 tipi tüfek, bir adet karnas tipi keskin nişancı tüfeği, 2 adet BKC, bir adet B-7 tipi rokeratar, ve bir adet Jeep’e el koydu.

Qedîsiyê mahallesinde yaşanan çatışmalarla eşzamanlı olarak El Berîd, Battanî ve Hattîn mahallelerinde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Ancak bu mahallelerdeki çatışmaların ayrıntılarına ilişkin net bir bilgiye ulaşılamadı.