Reqqa operasyonu: 10 günlük bilanço açıklandı

Demokratik Suriye Güçleri-QSD, Reqqa’yı Özgürleştirilme Hamlesi’nin 10 günlük bilançosunu açıkladı.

Açıklanan bilançoya göre, 4 mahalle ve birçok nokta özgürleştirildi, 312 çete öldürüldü, 7 çete sağ yakalandı.

QSD Genel Komutanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nin 6-15 Haziran tarihleri arasındaki bilançosunu açıkladı.

Bilançoya göre; Şimdiye kadar 4 mahalle (El-Meşleb, Sebahiyê, Romaiyê ve Sinaa), kentin 7 km güneybatısında bulunan Sihel Köyü, tarihi Til Harkalah Kalesi, Şeker Fabrikası, El-Cezra Meydanı ve 17. Tümen Kışlası özgürleştirildi. Çatışmalarda 312 çete üyesi öldürüldü, 39 çete cesedi savaşçıların eline geçti, 7 çete ise sağ yakalandı.

Açıklamada ayrıca savaşın 10 günlük diliminde QSD savaşçılarının çetelere ait 8 motosiklet, 5 askeri araç, 5 bomba yüklü araç, 1 havan, 1 obüs, 3 su kayığı, bir patlayıcı malzeme imalathanesini imha ettiği ve çetelere ait 4 keşif uçağını da düşürdüğü kaydedildi.

QSD Genel Komutanlığı’nın yayınladığı açıklamaya göre, savaşçıların ele geçirdiği DAIŞ çetelerine ait silah ve cephane dökümü ise şu şekilde:

14 kalaşnikof, 8 BKC, 3 RPG (B-7) ve 16 roketi, 16 RPG roket ateşleyicisi, 8 el bombası, 20 adet 120 mm. havan roketi, Türk ordusuna ait bir law silahı, bir bomba yüklü araç, 3 cephane yeleği, 2 laptop, 7 Hytera telsiz, 3 Yaesu telsiz, 30 katyuşa roketi.

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi El-Beyatra, Hattîn, El-Berîd ve tarihi surlar etrafındaki çatışmalarla devam ediyor.