Reqqa operasyonu: 4 mahallede şiddetli çatışmalar

Reqqa’nın doğusundaki El-Beyatra mahallesi ve batısındaki El-Berid ve Hattin mahallelerinde dün öğlen saatlerinde başlayan çatışmalar devam ediyor.

Reqqa’dan alınan bilgilere göre çatışmalarda 38 çete öldürüldü. Ayrıca QSD savaşçıları, kentin batısında Qadisiye mahallesine girdi.

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi 12’nci gününde devam ediyor. Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçıları ilerlemeye devam ediyor.

Kentin doğusunda El-Beyatra mahallesinde bu sabah saatlerine kadar şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda çok sayıda çetenin öldürüldüğü belirtildi, ancak öldürülen çete sayısında ilişkin net bilgi elde edilemedi. Mahallede yaşanan çatışmalarda bir YPJ savaşçısı şehit düştü.

Kentin batı kolunda ise; El-Berid mahallesinde dün öğle saatlerinden beri şiddetli çatışmalar yaşanıyor. QSD savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 38 çete öldürüldü. Ağır darbe yiyen çeteler, bomba yüklü 2 araç ve 2 motosikletle QSD savaşçılarının mevzilerine saldırı girişiminde bulundu. Motosiklet ve araçlar hedeflerine ulaşamadan savaşçılar tarafından imha edildi.

Aynı mahallede QSD savaşçıları tarafından 2 bombalı araç imalathanesi tespit edildi ve gerekli tedbirlerin alınmasının ardından her iki imalathane de imha edildi.

Dün gece El-Berid mahallesinde yaşanan çatışmalarda 2 QSD savaşçısı şehit düştü.

Batı kolundaki Hattin mahallesinde ilerleyişini sürdüren QSD savaşçıları, cepheyi genişleterek bu sabah saatlerinde Qadisiye mahallesine girdi.

QSD savaşçılarının kentin batısında şiddetli çatışmaların yaşandığı El-Berid, Hattin ve Qedisiye mahallelerindeki ilerleyişi sürüyor.