Reqqa şehitleri Dêrik ve Minbic’ta sonsuzluğa uğurlandı

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen 4 savaşçı Minbic ve Dêrik’te sonsuzluğa uğurlandı

Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit olan YPG savaşçısı Ethem Yusuf, Roman Dilman (Agir Urmiye) ve Asayiş Güçleri Üyesi Yasir Biro’nun cenazesini Dêrik Hastanesi’nden alınarak Xebat Dêrik Şehitliği’ne götürüldü.

Cenaze töreninde Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Meclisi Eşbaşkanları Hediye Yusuf ve Mensur Selûm ile Demokratik Özerk Yönetimi konseylerinin temsilcileri de hazır bulundu.

Askeri törenin ardından Şehit Ethem’in halası olan Hediye Yusuf ile Mensur Selûm ve Cizre Kantonu İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda şehit ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı dilendi. Konuşmalarda ayrıca, özgürlük savaşçılarının sivilleri korumak adına DAIŞ çetelerinin zulmüne karşı direndikleri ve canlarını feda etmekten çekinmedikleri ifade edilerek, şehitlerin intikamının alınacağı ve demokratik ulus çerçevesinde federasyon sisteminin inşa edileceği vurgulandı.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehitlerin naaşları sloganlar eşliğinde defnedildi.

Minbic halkı da 18 Haziran’da Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Miri Hesen Xelef’in cenazesini almak üzere Fırat Hastanesi önünde toplandı. Şehit Xelef’in cenazesini omuzlayan Minbicli yurttaşlar, Minbic Şehitler Mezarlığına doğru yola çıktı.

Mezarlıkta düzenlenen törende, Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Ednan Ebu Emced, Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Faruk El-Maşî ve yardımcısı Qasim Remo ile çeşitli sivil toplum kurumları temsilcileri de hazır bulundu.

Askeri törenin ardından Minbic Şehit Aileleri Kurumu adına Xelef İbrahim, Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Faruk El Maşi sırasıyla birer konuşma yaptı. Konuşmalarda şehitlerin, ülkenin savunulmasında ve kazanımların korunmasında oynadıkları role dikkat çekildi.

Konuşmalardan sonra Şehit Xelef’e ait şehadet belgesi okundu ve ailesine verildi. Törenin sonunda şehidin naaşı zılgıtlar ve sloganlarla toprağa verildi.