Rojava devrimi insanlığa umut olmaya devam ediyor

Reqa hamlesinde yer alan ABD’li YPG savaşçısı Rodî Xwendakar: Felsefe soru sormakla ilgilidir ve ben Rojava Devrimi’nin dünyanın geri kalanından daha önemli sorular sorduğu ve daha ikna edici cevaplar verdiği düşüncesindeyim.

Rojava devrimi insanlığın umudu olmaya devam ediyor. Devrimin umut olduğu birçok insan YPG, YPJ ve QSD saflarında yer almaya devam ediyor.

Bu insanlardan birisi de ABD’li Rodî Xwendakar. ABD’den yaklaşık 2 ay önce Rojava’ya gelerek YPG saflarında yer aldı.

Rojava devriminin alternatif sorular ve cevaplar üzerinden şekillendiğini belirten Xwendakar şöyle konuştu: “Adım Rodî Xwendekar. Amerikalıyım, Rojava’ya yaklaşık iki ay önce geldim. Buraya gelmeden önce felsefe bölümünde öğrenciydim ve aslında tam olarak da bu yüzden Rojava Devrimi’ne destek ve dayanışma sunmaya geldim.

Felsefe soru sormakla ilgilidir ve ben Rojava Devrimi’nin dünyanın geri kalanından daha önemli sorular sorduğu ve daha ikna edici cevaplar verdiği düşüncesindeyim.

Burası dışında dünyanın her yerinde sınırları ele geçirmek veya farklı etnik grupları bölmek uğruna verilen bir kavga var. Dünyanın geri kalan kısmında kadınlar üzerindeki erkek hakimiyeti tartışılıyor, bir dinin diğeri üzerinde hakimiyet kurması için savaşılıyor ve DAİŞ, Türk devleti, Esad gibi taraflar nasıl hakimiyet kurabileceklerini planlıyorlar.

Tüm bunlardan farklı olarak, Rojava Devrimi ise alternatif sorular ve cevaplar üzerinden şekilleniyor. Başkan Apo’nın Demokratik Konfederalizm felsefesinde de yansıtıldığı gibi, hakimiyet yerine ortak bir çalışma kurmak için çaba veriliyor.

Bir yıl önce Başkan Apo’nun yazılarını okuduktan sonra Rojava’ya gitmeye ve YPG’ye katılmaya karar verdim. Bir yıl daha devam eden öğrenim sürecinden sonra sonunda buraya geldim. Bir ay boyunca buradaki akademiye katılarak dil, ideoloji ve savaş dersleri aldım.

Şimdi de arkadaşlarla birlikte burada Reqa’dayım. Savaş cephesi çok uzak değil, devam eden çatışma seslerini buradan da duyabiliyorsunuz.

Umarım bu savaş kısa sürede tamamlanır ve bizler sonrasında da Rojava Devrimi, YPG ve YPJ’li arkadaşlarımızın yanında ve arkasında durmaya devam edebiliriz.

Ben bu vesileyle, herkesi dünyanın dört bir yanında hakimiyet kurmak için uğraşan gruplara alternatif olarak burada gerçekleştirilen projeyi ciddiye alıp benimsemeye davet ediyorum. 

Bijî YPG, YPJ, bijî Serok Apo."